23948sdkhjf

ITS-kongres i København

DTL: Intelligente Trafik Systemer bør tages alvorligt.

Den danske hovedstad bliver værtsby for den 25. globale ITS-kongres i september i år. Det mener DTL-Danske Vognmænd bør være et wake-up call til danske beslutningstagere, der har behandlet de intelligente trafiksystemer (ITS) stedmoderligt, trods tiltagende trængselsproblemer.

Adm. direktør i DTL – Danske Vognmænd Erik Østergaard:

-Vi ønsker også fra vognmandsbranchen at signalere, at ITS vil have en betydning for fremtidens afvikling af trafikken og for at lette fremkommeligheden i den givne fysiske infrastruktur, vi har lige nu. Man kan roligt sige, at kongressen lander på et tørt sted i et land, der er midt i en brydningstid, hvad angår anvendelsen af intelligent trafikstyring.

ITS sjældent taget alvorligt

Erik Østergaard fremhæver de mange lovprisninger, som politikere har haft undervejs de seneste 10 år med at anvende ITS i hvert fald på de områder, hvor der er lavthængende frugter at plukke. Men alligevel har det været som om, at ITS gang på gang er kørt ud på et sidespor, mener han. ITS er ofte blevet nævnt men sjældent taget alvorligt. Det håber DTL – direktøren, at der laves om på.

-Jeg har med interesse noteret, at transportministeren netop har sat gang i et udvalg, der skal kigge på en samordning af trafikstyringen på tværs af kommunegrænser i hovedstadsområdet, som var en af konklusionerne i rapporten fra ekspertudvalget for fremtidens mobilitet. Udvalget skal blandt andet undersøge konkrete tiltag for optimering og samordning af trafiksignalerne.

-Det lyder som en rigtig god idé, når vi nu får besøg af folk fra hele verden, der skal se, hvor langt vi er kommet i det høje Nord. Samtidig vil de ikke gå glip af tændte vejtavler på Motorring III, der på molboagtig vis først blev slukket og siden tændt igen, siger Erik Østergaard.

DTL – Danske Vognmænd er med i Københavns Kommunes ambassadørnetværk bag kongressen – et netværk bestående af bl.a. trafikselskaber, virksomheder, organisationer og forskningsinstitutioner. Netværket er værtsbyen Københavns bidrag til at skabe gode rammer og oplevelser for kongresdeltagerne fra hele verden.

Ros til kommune

Erik Østergaard roser Københavns Kommune for at være fremsynede på det teknologiske område og have ambitionerne for at komme videre med aktiv brug af ITS, selv om økonomien sætter visse grænser:

-Forsøget med grønne bølger for lastbiler, der blev afviklet for et par år siden, var jo et reelt forsøg på at spare både miljøet og vognmændene for ulemperne ved at skulle igangsætte et flere ton tungt køretøj alt for ofte i trafikken – noget, som gerne tager en halv liter diesel for hver gang. Det vil være rart, hvis den slags tiltag kunne videreføres i stor skala – gerne som et led i arbejdet i ministerens udvalg. Indtil da kan vi bruge kongressen til at lære af omverdenen.

På kongressen, der finder sted i Bella Center 17. – 21. september optræder hele tre EU-kommissærer: Transportkommissær Violeta Bulc, Kommissær for digital økonomi og samfund Mariya Gabriel samt Kommissær for forskning, videnskab og innovation Carlos Moedas.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062