23948sdkhjf

Hyllested dumper vækstteam

Regeringens vækstteam for handel og logistik næsten kun for vennerne.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (C) og transportminister Ole Birk Olesen (LA) skal i dag i samråd om det vækstteam for handel og logistik, som regeringen har nedsat.

Det var navnlig sammensætningen af vækstteamet, der fët Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, til at reagere.

Henning Hyllested udtaler i en pressemeddelelse:

- Vækstteamet kommer til at beskæftige sig temmelig meget med godstransport på gummihjul, og når man nu ved, hvor mange problemer der er i denne branche med social dumping og billige øst-chauffører, kan det forekomme mærkværdigt, at nogle af de store firmaer, såsom Ancotrans og DSV, som fører an i brugen af billig arbejdskraft, har fået sæde i vækstteamet. Ligesom Mover, der er varebiltransportens svar på Uber.

Ordnede løn- og arbejdsvilkår

- Det passer meget godt med, at regeringen tilsyneladende ikke synes, at det er vækstteamets opgave at se på, om de forretningsmodeller, som skal udvikles i fremtiden inden for handel og logistik – i ly af den teknologiske udvikling - bygger på ordnede løn- og arbejdsforhold, organisering af lønmodtagerne og fair konkurrence, siger Henning Hyllested, der undrer sig over, hvorfor fagbevægelsen ikke er repræsenteret i vækstteamet.

- Det kan jo undre, at fagbevægelsen ikke har fået plads i vækstteamet for netop at belyse problematikken om, hvordan vi undgår, at ny teknologi bliver brugt til at undergrave den danske arbejdsmarkedsmodel. Både 3F Transport og HK burde være at finde i vækstteamet, siger Henning Hyllested og tilføjer:

DTL meget velkommen

- Til gengæld glæder jeg mig over, at DTL’s formand, Martin Danielsen – efter at jeg havde indkaldt samrådet - har fået tilbudt en plads i vækstteamet. DTL er den eneste vognmandsorganisation – sammen med FDL – der for alvor bekæmper social dumping og unfair konkurrence i chaufførerhvervet. Jeg tager det som udtryk for, at erhvervsministeren har forsøgt at lappe på den skæve sammensætning af vækstteamet.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078