23948sdkhjf

USA optrapper toldkonflikt

Kina advarer om lignende tiltag mod USA.

Dagen efter at Kina indførte told på amerikanske varer til en værdi af 3 mia. dollars, svarer USA nu igen med at varsle told på 1.300 kinesiske varer, der fremover skal pålægges en told på 25 procent til en værdi af 50 mia. dollars.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

Listen over de 1.300 kinesiske varer blev frigivet af Det Hvide Hus mandag og omfatter blandt andet elektronik, medicin og dele til flyvemaskiner.

- Den foreslåede liste er baseret på omfattende økonomiske analyser og målretter produkter, der nyder godt af Kinas industrielle planer, mens de minimerer konsekvenserne for den amerikanske økonomi, siger USA's handelsrepræsentant Robert Lighthizer.

Listen er dog endnu ikke godkendt officielt endnu. Den skal først igennem en høringsperiode, der forventes at løbe til udgangen af maj.

Kina svarer igen

Det kinesiske styre fordømmer udmeldingen fra Det Hvide Hus.

- Sådan en unilateral og protektionistisk handling har krænket WTO's fundamentale principper, siger Kinas ambassadør i Washington, og det kinesiske handelsministerium advarer om nye tiltag mod USA.

- Vi vil forberede tilsvarende metoder mod amerikanske produkter i samme skala, siger en talsmand ifølge nyhedsbureauet AP.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063