23948sdkhjf

Solskin i regnskabet

Rønne Havn slog flere rekorder i 2017.

2017 blev det femte rekordår i træk hos Rønne Havn A/S, der i årets løb slog rekord på omsætning, egenkapital og overskudsgrad.

Årets resultat i den største havn på solskinsøen blev + 9,6 procent større end i 2016, mens omsætningen landede på 56,8 mio. kr. – 2,3 procent højere end i 2016 og altså ny rekord.

- Den positive udvikling over året skyldes en vækst på flere forretningsområder, samtidig med at godsmængderne over kaj blev fastholdt på samme niveau som året før. Vi ser et stort set uændret antal skibsanløb, men antallet af skibe, der anløber havnen, er gennemsnitligt vokset med 16 procent i forhold til gennemsnitsskibsstørrelsen i 2016 og det kan naturligvis også aflæses af regnskabet, siger Thomas Bendtsen, administrerende direktør for Rønne Havn A/S.

Året bød også på opstarten af en ny rute mellem Rønne og Swinoujscie i Polen med TT-Lines som operatør, hvilket bidrog til en stigning i antallet af biler og passagerer.

- Den nye færgerute har bidraget til, at antallet af biler, der passerede gennem havnen, steg med 6,1 procent, samtidig med at antallet af passagerer steg med 5,1 procent. Hovedparten af væksten skyldes dog vækst på de ruter, der opereres af rederiet Færgen A/S, siger Thomas Bendtsen.

Han glæder sig desuden over vækst i omsætningen inden for arealudlejning:

- Vi indgik i årets løb tre nye lejekontrakter – så omsætningen for udlejning af havnearealer og bygninger steg med 4,3 procent. Jeg er stolt på organisationens vegne. Vi havde en forventning om, at vi ville gå ud af 2017 med et årsresultat på 13,2 mio. kr. Derfor er det naturligvis en glæde at konstatere, at vi vækstede med 2 mio. kr. mere end forventet, siger han.

Bestyrelsesformand for Rønne Havn A/S, Thomas Thors, tilføjer:

- Det er en enestående udvikling, som Rønne Havn A/S har gennemgået. Jeg og den øvrige bestyrelse er imponeret over den store arbejdsindsats og omstillingsparathed, som hele organisationen har præsteret. Det har været et travlt år for alle. For sideløbende med alle de opgaver som har været knyttet op på havneudvidelsen, så har der også været fokus på vedligehold, drift og udvikling. Det har været et langt sejt og spændende træk, som nu også kan aflæses af årsregnskabet, siger Thomas Thors.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063