23948sdkhjf

Udstationeringsdirektiv til debat

ITD deltog i europæisk ministermøde om udstationering.

Forhandlingerne af udstationeringsdirektivets anvendelse på transportsektoren går ind i et afgørende stadie. I denne uge mødtes transportministre og repræsentanter fra 15 medlemslande samt udvalgte interessenter, herunder ITD, i Budapest for at diskutere vejgodstransportsektorens fremtidige konkurrenceevne i lyset af forslaget om udstationering af eksportchauffører.

En række europæiske transportministre og embedsmænd mødtes i denne uge i Budapest for at udveksle deres synspunkter og spørgsmål i forhold til EU-Kommissionens vejpakke. ITD deltog i topmødet og var ligeledes repræsenteret i mødets panel, hvor særligt synspunkter vedrørende udstationering af eksportchauffører, køre – og hviletidsregler og regler for cabotage blev drøftet intensivt for at skabe fælles forståelse, inden forhandlingerne går videre i EU.

- En række medlemslande føler, at den hidtidige forhandling om vejpakken har overset nogle af de mest grundlæggende EU-retlige principper for det indre marked, såsom den frie bevægelighed for varer og tjenesteydelser. Så der har været et behov for at finde et godt, fælles fundament for forhandlingerne i de europæiske institutioner, som udvikler sig hastigt for tiden, siger Emma Hadrovic, erhvervspolitisk konsulent i ITD, der deltog i topmødet.

Transportministre og embedsmænd fra Irland, Ungarn, Spanien, Estland, Kroatien, Tjekkiet, Polen, Letland, Litauen, Ungarn, Malta, Rumænien, Slovakiet, Slovenien og Portugal deltog i mødet.

- ITD er glad for at bidrage proaktivt til forhandlingerne. Vi gav på mødet vores indspark til, hvorfor udstationeringsreglerne ikke bør gælde for internationale transporter. Præmissen kan ikke benyttes på hypermobile arbejdstagere, der dagligt krydser grænser. Forslaget går desuden imod EU’s kerneprincipper for det indre marked og der er en lang række konkurrencemæssige forhold, som har været nødvendige at belyse for ministrene, siger Emma Hadrovic.

ITD lavede i efteråret en deklaration, som skal forhindre, at internationale transporter omfattes af udstationeringsreglerne. 29 europæiske organisationer fra 18 EU-medlemslande har allerede underskrevet den fælles deklaration. Den blev derfor et af mødets primære referencedokumenter, som ministrene vil bruge i den videre forhandling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063