23948sdkhjf

Willst du Dänisch sprechen lernen?

IBC og Padborg Transportcenter vil tilbyde gratis danskundervisning til tyskere.

Med håbet om at få en bedre kontakt til de mange virksomheder i Padborg har IBC – International Business College – indledt en charmeoffensiv i det sønderjyske.

I samarbejde med Padborg Transportcenter har IBC oprettet en åben uddannelsesvejledning, hvor alle – uagtet medlemskab af transportcentret – kan komme ind fra gaden og få lagt en karriere- og uddannelsesplan.

Som åbningstilbud tilbydes i øjeblikket gratis danskundervisning til tyskere, og håbet er, at parterne på sigt også vil kunne tilbyde EU’s obligatoriske efteruddannelser for chauffører.

Tættere uddannelseskontakt

Med 180 kvadratmeter nye lokaler på Toldbodvej 2 har Padborg Transportcenter fået betragteligt mere plads at boltre sig på end tidligere, hvor centret rådede over cirka 12 kvadratmeter lokaler på byens Hærvejen.

Ikke alene har Padborg Transportcenter fået vægplads til at ophænge det store, flotte oversigtsfoto over Padborgs erhvervsområde. Der er også blevet plads til en kontorpraktikant og et stort møde- og undervisningslokale.

Men der er også blevet plads til at gøre sig større tanker og armbevægelser, og derfor er der desuden oprettet en kontorplads til en repræsentant fra undervisningsinstitutionen IBC, der i samarbejde med Padborg Transportcenter har et ønske om at gøre sig til for virksomheder, der har et uddannelsesbehov.

De to parter påbegyndte officielt samarbejdet 19. december, hvor Hans Christian Thordsen, chefkonsulent hos IBC Kurser i Aabenraa, siden har haft fast plads i Padborg Transportcenters nye lokaler.

- Vi har haft en ide om, at vi gerne vil have en tættere uddannelseskontakt med virksomhederne i Padborg, siger Hans Christian Thordsen fra IBC, der ud over Aabenraa også har afdelinger i Kolding, Fredericia og Esbjerg, og fortsætter:

- Jeg er fra IBC, men vi er uvildige i vores samarbejde med Padborg Transportcenter. Vi vil lytte til, hvad virksomhederne søger, og hvad medarbejderne har behov for. Derudover er motivet selvfølgelig, at vi i sidste ende gerne vil tiltrække flere til vores uddannelser, siger Hans Christian Thordsen og tilføjer, at IBC desuden har påbegyndt et lignende samarbejde med transportområdet i Taulov.

Han fortæller, at IBC hver torsdag har åben vejledning fra kontoret, hvor virksomheder og medarbejdere kan komme ind fra gaden og få vejledning om uddannelser.

- Vi har en medarbejder på kontoret to dage om ugen og med danskundervisningen betyder det, at vi bruger cirka et årsværk på det, siger Hans Christian Thordsen.

Gratis danskundervisning

Når IBC-chefkonsulenten nævner danskundervisning, skyldes det, at samarbejdet mellem Padborg Transportcenter og IBC har lagt fra land med et slagtilbud, der er til at forstå.

Fra undervisningslokalet på det nye kontor vil parterne fremover tilbyde gratis danskundervisning til virksomheder med tyske medarbejdere, der kan se en fordel i at lære dansk.

Ifølge Hans Christian Thordsen henvender danskundervisningen sig ikke kun til tyske lastbilchauffører, men også til medarbejdere i speditions- og servicevirksomheder.

- Vi forventer, at danskundervisningen bliver en fast del af vores samarbejde. Hvis der er behov for det, kan vi måske også komme til at tilbyde endagskurser i eksempelvis køre- og hviletidsbestemmelser og surring af gods, siger Hans Christian Thordsen.

Han tilføjer, at danskundervisningen påbegynder med 2½ times undervisning hver tirsdag og torsdag i 10 uger – altså sammenlagt 50 timers gratis danskundervisning – så snart der kan findes 10 deltagere.

Ifølge Finn Sørensen, direktør i Padborg Transportcenter, skal samarbejdet med IBC og den planlagte danskundervisning ses i lyset af transportcentrets ønske om at gøre opmærksom på sig selv som en værdifuld sparringspartner for lokale virksomheder.

- Vores motiv med samarbejdet er, at vi gerne vil gøre det mere attraktivt at være en del af Padborg. Desuden har vi haft en del medlemmer, der har efterspurgt danskundervisning til deres medarbejdere, siger Finn Sørensen og tilføjer, at der også er et åbent hus-arrangement i støbeskeen:

- Vi planlægger et åbent hus-arrangement, hvor vi vil vise, hvad vi kan tilbyde medarbejdere og virksomheder af karriere- og uddannelsesplaner. Det betyder ikke noget for os, hvorvidt det er vores medlemsvirksomheder, der kommer. Det betyder noget, at de har et uddannelsesbehov, siger direktøren.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079