23948sdkhjf

CPH investerede stort i 2017

Forbereder sig til nye ruter og øget kapacitet.

For Københavns Lufthavn (CPH) blev 2017 blev det ottende år med vækst og slog passagerrekord med 29.177.833 passagerer – en beskeden vækst på 0,5 procent.

- I 2016 havde vi en særdeles høj vækst på knap 10 procent, og det var derfor forventeligt, at 2017 vil blive mere afdæmpet, lyder det fra Thomas Woldbye, administrerende direktør i CPH.

Omsætningen i det aeronautiske segment steg 2,6 procent, mens det ikke-aeronautiske segment faldt 2,7 procent. Koncernens samlede omsætning steg til 4.439,4 mio. kr., svarende til en stigning på 0,4 procent. Resultat før skat korrigeret for særlige forhold blev 1.661,8 mio. kr.

Investerede 1,5 mia. kr.

Men hvor væksten haltede bagefter i forhold til flere vigtige europæiske konkurrenter, investerede lufthavnen til gengæld massivt i 2017.

De seneste 10 år har Københavns Lufthavne A/S investeret mere end 9,5 mia. kroner i at udvide og udvikle lufthavnen. I 2017 øgedes investeringsniveauet markant, og set over året investerede lufthavnen cirka 1,5 milliarder kroner i at udbygge og forbedre.

- Vi besluttede at øge vores investeringer i 2017, og det har blandt andet betydet, at vi har færdiggjort den store udbygning af den centrale sikkerhedskontrol, ligesom vi har sat gang i byggeriet af de første to faser af den 36.000 kvadratmeter store nye Finger E, der kommer til at huse 13 nye gates og dertil flere standpladser til særligt de store langdistancefly. Vi har gang i en markant udvidelse af passagerområdet mellem Finger A og B efter sikkerhedskontrollen, en udvidelse af den travle Terminal 3 og byggeriet af en ny gangbro fra metrostationen direkte til sikkerhedskontrollen. De mange byggerier er en væsentlig del af vores ambitiøse udbygningsplan, Expanding CPH, som skal skabe en lufthavn med plads til 40 millioner passagerer, siger Thomas Woldbye.

Mere kapacitet

CPH’s forventede trafikprogram for 2018 indeholder flere nye ruter og øget kapacitet. Derfor forventes en vækst i det samlede antal passagerer i 2018, men det kan påvirkes af den generelle økonomiske udvikling, flyselskabernes beslutninger vedrørende ruter og kapacitet samt isolerede begivenheder i luftfartsindustrien, lyder det fra CPH.

I 2018 bliver der skruet yderligere op for investeringsniveauet, lyder det.

- Vi har besluttet at øge investeringsniveauet endnu mere i 2018 og forventer, at vores samlede investeringer vil løbe op i omkring 2 mia. kr. Her kommer især byggeriet af Finger E og færdiggørelsen af udvidelsen af Terminal 2 til at være væsentlige elementer, siger Thomas Woldbye.

Resultat før skat i 2018 forventes at ligge i et interval mellem 1.350 mio. kr. og 1.450 mio. kr., når der tages højde for særlige forhold. Driftsresultatet før afskrivninger (EBITDA) forventes at være lavere i 2018 end i 2017, når der tages højde for særlige forhold som følge af takstnedsættelsen.

Driftsomkostningerne forventes at være højere end i 2017, primært på grund af den forventede passagervækst, øgede krav på sikkerhedsområdet og omkostningsinflation. Dette modsvares delvist af et fortsat fokus på effektivisering af driftsomkostningerne. Afskrivninger og finansieringsomkostninger forventes samlet set at være højere end i 2017, primært som følge af et højt investeringsniveau, lyder det fra lufthavnen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11