23948sdkhjf

Tysk-mexicansk messe-topmøde i København

Cemat integreres i år med Hannover Messe, hvor Mexico er årets partnerland.

Cemat og Hannover Messe præsenterede for nylig i København messernes ambition om at slå sig sammen, når de store messehaller i Hannover slår dørene op til april.

Som årets partnerland på Hannover Messe deltog Mexicos ambassadør i Danmark også på mødet for at fortælle om det mellemamerikanske lands planer om at tiltrække mere europæisk forretning til landet.

Mexico er partnerland

Deutsche Messe er med en årlig omsætning på 2,25 mia. kr. (2016) blandt Tysklands fem største messevirksomheder. Porteføljen omfatter blandt andet Cebit-, Didacta- og Interschutz-messerne, men i transportbranchen kender vi bedst Deutsche Messe for dets Cemat- og Hannover Messe-messer.

Med over 200.000 besøgende og 5.000 udstillere er industri- og produktionsmessen Hannover Messe en af de førende af sin slags i verden. Messen får hvert år massiv mediedækning, når det årlige partnerland sender sin regeringsleder af sted til det midttyske for at trykke hænder med Angela Merkel, som det blandt er sket for Barack Obama og Vladimir Putin.

I messens 2018-udgave hedder partnerlandet Mexico, og derfor deltog blandt andre Mexicos ambassadør i Danmark, Carlos Pujalte Piñero, i det for-pressemøde, Cemat og Hannover Messe arrangerede i København sidst i januar.

Den mexicanske ambassadør var især interesseret i at fortælle den fremmødte danske presse om de forretningsperspektiver, der kan skabes mellem mexicanske og danske virksomheder.

- Vi er et stort land med en spirende økonomi. Ifølge en undersøgelse er Mexicos det syvende mest attraktive land i verden at investere i. Blandt andet på grund af lave driftsomkostninger og fordi landet er i færd med at genforhandle handelsaftaler med NAFTA, Europa og Latinamerika. Faktisk er 12 ud af verdens 20 største virksomheder repræsenteret i Mexico, lød det fra Carlos Pujalte Piñero.

For nationen Mexico bliver rollen som partnerland en unik mulighed for at vise hele verden, hvad landet har at byde på inden for blandt andet industri 4.0, energi, miljøteknik og produktionsteknologi.

- Der er også masser af muligheder for danske virksomheder at investere i Mexico, og vi håber, at vi som partnerland på Hannover Messe kan skabe mere forretning med europæiske lande, sagde ambassadøren.

Messe-integration

Som besøgende på Hannover Messe 2018 får man desuden mere for pengene, end man har gjort hidtil.

Den store messe for intralogistik og supply chain management-løsninger Cemat integreres nemlig i år med sin messe-storebror Hannover Messe i et forsøg på at skabe synergieffekter.

Hannover Exhibition Center vil være fuldt booket, når de to messer slår pjalterne sammen. Under temaet ”Connected Supply Chain Soultions” vil Cemat vise, hvordan virksomheder kan integrere og digitalisere deres samlede supply chains på tværs af virksomhedsskel.

Af samme årsag var Hannover Messes globale direktør, Sonia Wedell-Castellano, og Cemats direktør, Manfred Kutzinski, også repræsenteret ved messe-topmødet i København.

- Indtil 2002 var de to messer slået sammen, og derefter var der gode grunde til at adskille dem. Nu er der gode grunde til at lægge de to sammen igen, da der er mange lighedspunkter og tætte forbindelser, lød det fra Manfred Kutzinski, der ser frem til at slå pjalterne sammen med Hannover Messe:

- Det bliver en fantastisk begivenhed, der vil give masser af inspiration til udstillere og besøgende. For udstillere er der især fire grunde til at deltage: Der kan hentes nye kunder, man kan blive opdateret på nye trends i branchen, man kan evaluere konkurrencen og udvide sit globale netværk, sagde Cemat-direktøren.

Hannover Messe og Cemat finder sted fra 23. – 27. april.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062