23948sdkhjf

Havnene har stærke profiler

Danske Havne-interview med transportministeren.

I et interview med Danske Havne siger transportminister Ole Birk Olesen, at de danske erhvervshavne har en stærk erhvervsmæssig profil, men han vil ikke komme nærmere ind på, hvordan havnene sikres fair konkurrencevilkår i en kommende revidering af havneloven.

- Erhvervshavnene er nok bedre end jeg til at vurdere, hvordan de bedst profilerer sig. Men set fra min stol er erhvervshavnene som logistiske knudepunkter omdrejningspunkt for en række maritime virksomheders aktiviteter, som sammen med erhvervshavnene skaber arbejdspladser lokalt og regionalt. Når jeg har besøgt de danske havne, oplever jeg, at havnene har en stærk erhvervsmæssig profil, der tiltrækker virksomheder, som ønsker at opnå synergieffekterne ved at være en del af den maritime erhvervsklynge, som havnene ofte skaber gode rammer for, siger transportens førstemand til Danske Havne.

”For de danske havne er det vigtigt, at den nye havnelov sikrer fair konkurrencevilkår i forhold til vores internationale konkurrenter – herunder også at de danske havnes manøvremuligheder ikke indskrænkes i forhold de andre europæiske havnes vilkår. Hvordan vil transportministeren sikre, at de danske havne står i en fair konkurrence med de europæiske havne?”, lyder det derpå fra Danske Havne, hvortil ministeren svarer:

- Jeg er overbevist om, at det nedsatte ekspertudvalg er opmærksom på, at der ikke kun skal sikres forvaltningsmæssig- og konkurrenceretlig klarhed på nationalt plan, men at danske havne også skal have mulighederne for at agere på det konkurrenceprægede europæiske marked. Da ekspertudvalget endnu ikke har afsluttet arbejdet, kan jeg ikke komme nærmere ind på deres arbejde på nuværende tidspunkt, men jeg ser frem til at modtage udvalgets anbefalinger, siger Ole Birk Olesen.

Billedtekst: Foto: Transport-, Bolig- og Bygningsministeriet/Niels Hougaard.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062