23948sdkhjf

Nødråb fra tankskibs-besætning

ITF inde i sagen.

Ingen løn i fire måneder, uden brændstof og uden proviant sidder en besætning på 19 mand tilbage på det tyrkisk/russisk ejede tankskib ‘Natig Aliyev’ ud for Skagen. Skibet ankom ifølge besætningen til Ålbæk bugt for 20 dage siden, og ligger fortsat for anker. Siden da har danske myndigheder været om bord for at gøre arrest i skibet på grund af ubetalte regninger.

Ifølge besætningens egne opgørelser skylder rederiet mere end 250.000 US dollars i løn.

Det skriver CO Søfart.

Hos ITF (International Transport Workres Federation) har inspektør Morten Bach her i dag modtaget et nødråb fra besætningen.

- Vi har brug for hjælp til at få vores løn og få billetter til at rejse hjem. Flere fra besætningen har allerede afsluttet deres kontrakter, står der i henvendelsen fra besætningen, der består af russere og ukrainere.

Samme reder som i 'Masalli'-sagen

Skibet ejes af tyrkiske Palmali, der har forretningsmæssige forbindelser til Rusland. Og det er anden gang på fire måneder, ITF i Danmark må træde til for at sikre tilgodehavende løn til søfarende i rederiet Palmali, skriver CO Søfart.

I oktober lå produkttankeren ‘Masalli’ i Aarhus, hvor den kun med nød og næppe undgik en tilbageholdelse. Her var ITF-inspektør Morten Bach om bord for at få et løntilgodehavende på knap 134.000 dollars udredt til besætningen.

For besætningen om bord på ‘Natig Aliyev’ i Ålbæk Bugt træder Søfartsstyrelsen nu til efter indberetning fra ITF.

-Heldigvis er besætningen efter den seneste opgradering i Maritime Labour Convention sikret sit tilgodehavende gennem en forsikring, som rederen ikke kan undslå sig at tegne, siger ITF-inspektør Morten Bach.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078