23948sdkhjf

Brexit-afklaring haster

Danske Rederier: Uklarhed om Brexit kan skade handlen.

Forhandlingerne om Storbritanniens farvel til EU trækker i langdrag, hvilket skaber usikkerhed om det fremtidige handelsforhold mellem kontinentet og UK. Danske Rederier frygter at rederierne ikke får reel mulighed for at forberede sig til den nye virkelighed, og der rumles endda med protektionistiske tiltag fra briterne.

Trailere og containere krydser ofte den engelske kanal, og det danske rederierhverv servicerer kontinuerligt den engelske offshore sektor. Derfor er det med stor interesse, at de danske rederivirksomheder følger forhandlingerne om Brexit i EU.

Brexit møde i København

I dag mødes Danske Rederier med blandt andet Brexit minister Robin Walker fra UK og flere interessenter fra den danske og britiske industri for at debattere fremtiden efter Brexit ved en konference arrangeret af Altinget.

UK er det største marked i EU for de danske rederier. Fem pct. af eksporten går nemlig til UK. Det svarer til otte milliarder danske kroner. Derfor er det vigtigt, at EU i forhandlingerne om briternes exit sikrer de bedste betingelser for fortsat frihandel via bevarelse af så meget af det Indre Marked, som muligt. Målet må være at undgå tiltag, der forringer konkurrencen og besværliggør handlen med EU, mener Danske Rederier.

- Det er ærgerligt, at vi mister UK i EU. Vi håber, at vi kan opretholde det gode samarbejde med briterne. Derfor er det vigtigt, at vi sikrer så gnidningsfri procedurer og regulering, når det kommer til handel, så vi undgår, at der opstår flaskehalse i havnene. Det kræver handling nu, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

Hun efterspørger, at forhandlinger bliver mere konkrete, så erhvervet har muligt for at tilpasse sig den nye virkelighed, som bliver en realitet, når UK forlader EU.

- Erhvervslivet har brug for klarhed, så man allerede nu kan tilpasse sin forretning på tiden efter Brexit. Det kræver viden om og klare bud på, hvad briterne vil. Hvis erhvervslivet ikke får besked i tide, har de ikke en chance for at agere efter det, når det for alvor træder i kraft, siger Anne H. Steffensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078