23948sdkhjf

Milliardoverskud i Maersk Line

Mærsk-gruppen noterede dog stort underskud i 2017.

Fredag offentliggjorde A.P. Møller – Mærsk A/S selskabets årsregnskab for 2017, der viser et overskud hos flagskibet Maersk Line på 541 mio. dollars – cirka 3,29 mia. kr., hvilket i øvrigt skal ses i lyset af et underskud i containerrederiet i 2016 på cirka 2,29 mia. kr.

Hele Mærsk-gruppen måtte dog notere et underskud på cirka 1,2 mia. dollars, der dog er lavere end underskuddet i 2016 på 1,9 mia. dollars. Underskuddet skyldtes især en nedskrivning på 3 mia. dollars, selskabet tog på Maersk Drilling.

Søren Skou, administrerende direktør i A.P. Møller – Mærsk A/S:

- Det seneste år har været usædvanligt for A.P. Møller - Mærsk, karakteriseret af et cyberangreb og udfordringer i driften af nogle havne. Det lykkedes at forbedre omsætningen med 13 procent, øge vores cash flow og løfte det underliggende overskud fra et lavt udgangspunkt i 2016, siger Søren Skou og fortsætter:

- Det finansielle resultat vidner om, at væsentlige forbedringer fortsat er nødvendige. Hvad angår fremdrift på den strategiske agenda, ser det anderledes positivt ud. Vi har taget de første skridt mod integrationen af vores container shipping-, havne- og logistikforretninger og den digitale transformation tager form. Samtidig har vi fundet nye ejere til en del af de energirelaterede forretningsenheder, lyder det fra Søren Skou. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062