23948sdkhjf

DFDS: Behersket vækst i 2018

Rederiet leverer flot 2017-regnskab.

DFDS har netop offentliggjort årsregnskabet for 2017, der viser et resultat før skat på 1.727 mio. kr. – en stigning på 7,9 procent mod 2016.

I fjerde kvartal alene lykkedes det rederiet at øge omsætningen med 4 procent til 3.497 mio. kr., og med et resultat før skat på 346 mio. kr. noterede DFDS en stigning på intet mindre end 29,1 procent.

Niels Smedegaard, administrerende direktør i DFDS:

- Vi er meget glade for at levere endnu et stærkt resultat til at afrunde et år med stabil fremgang. Det er et rigtigt godt afsæt for den videre udvikling af virksomheden. Vi skruer op for investering i vores digitale færdigheder og vurderer i stigende grad på de fremtidsmuligheder, som nye forretningsmodeller og teknologier giver, siger Niels Smedegaard.

Succes på Nordsøen

I selskabets shippingdivision øgedes omsætningen i det forgangne år med 5,2 procent, hvilket særligt skyldtes, at omsætningen på fragt steg i Nordsøen, mens passageromsætningen var lidt lavere end året før.

- I Nordsøen fortsatte fragtvolumen med at vokse, og det samme gjorde besparelserne fra effektiviseringer. Effektiviseringerne betød også en øget vækst i de andre forretningsdele. Dog ikke i passagerdelen, der blev ramt af en ringere omsætning, højere udgifter og en højere udgift til brændstof, skriver ledelsen i regnskabet.

DFDS’ logistikdivision noterede stigning på 6,8 procent, hvilket især havde sin baggrund i øget aktivitet i Sverige, Holland og Belgien. Driftsresultatet (EBITDA) før særlige poster landede for hele koncernen i fjerde kvartal på 574 mio. kr. mod 513 mio. kr. i samme periode året før, hvilket svarer til en vækst på 12 procent.

I 2018 ser selskabet en behersket vækst. Selskabet forventer et EBITDA-resultat før særlige poster på 2.650 - 2.850 mio. kr. og en omsætningsvækst på 2 procent, lyder det.

- På vej ind i 2018 ser markederne robuste ud, og vi forudser, at Europas vækst vil afbøde den uundgåelige usikkerhed, Brexit-forhandlingerne medfører, siger Niels Smedegaard. /anga.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062