23948sdkhjf

Byrder lettet

Vil af med unødvendige regler.

En ny redegørelse fra Erhvervsministeriet viser, at regeringen i 2016 lettede byrder for virksomhederne for 1,1 milliarder kroner.

Selvom transportområdet ikke er med på listen over gennemførte regelforenklinger i 2016, så har man igennem de senere år også på transportområdet fået gennemført en række positive regelforenklinger, så danske transportvirksomheder ikke skal spilde tid og ressourcer som følge af unødvendige eller byrdetunge regler, som står i vejen for virksomhedernes vækst og udvikling.

ITD roser regeringens arbejde, men målet er ikke nået endnu. 

En ny medlemsundersøgelse fra ITD viser nemlig, at knap syv ud af ti af medlemmer siger, at lempelse af regler er en forudsætning for vækst. Op mod 40 procent af chaufførerne i transportvirksomhederne peger selv på, at der er alt for mange regler at sætte. Derfor er administrerende direktør i ITD, Carina Christensen, heller ikke i tvivl om, at der bør sættes endnu mere ind for at fjerne byrder på transportområdet og gøre reglerne mere simple.

 - Vi er glade for, at vi gennem en årrække har fået gennemført en række regelforenklinger i tæt samarbejde med myndighederne. Det har givet mærkbar pote hos vores medlemsvirksomheder. ITD’s medlemmer efterspørger dog både færre og enklere regler som en forudsætning for at kunne skabe yderligere vækst og udvikling. Derfor skal vi i samarbejde med myndighederne fortsætte med at sætte ind der, hvor vi kan skabe mærkbare resultater for transportbranchen, siger Carina Christensen.

Hun henviser til, at Trafik-, Bygge-, og Boligstyrelsen og Færdselsstyrelsen sammen med transportbranchens parter hen over årene har fået gennemført en række tiltag, der har bidraget til at gøre det enklere at drive transport- og logistikvirksomhed. Det gælder for eksempel muligheden for at køre med en medbringertruck, der er indført lempelser inden for fødevaretransporter, lempede kapitalkrav samt regler for udstedelse af kørselstilladelser. Hertil kommer også et forslag om revision af lastbil-parkeringsbestemmelser i byzoner, der behandles politisk i øjeblikket. Men fokus skal fastholdes.

- Vi har brug for et vedvarende fokus i regeringens samlede regelforenklingsindsats. Der skal sættes ind, så vi sikrer virksomheder landet over de bedst mulige arbejdsbetingelser for at skabe vækst. Her har regeringen, ministerierne og transportsektoren selv en vigtig opgave, der gerne skal give resultater frem mod 2025, siger Carina Christensen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062