23948sdkhjf

Nye toldregler i Polen

Større krav til transportører.

Polen har indført et system til indberetning af visse skattemæssigt”sensitive” produkter. Afsender, modtager, transportør samt chauffør pålægges visse pligter i forbindelse med transport af sensitivt gods til, fra og gennem Polen.

For transportørens vedkommende betyder det, at denne skal indberette alle transporter til det såkaldte "e-Carriage"-system. Det oplyser Blue Water.

Med Lov af 9. marts 2017 om overvågningssystem for godstransport ad landevej indfører de polske told- og skattemyndigheder et krav om, at blandt andre transportører, som transporterer "sensitivt" gods til, fra og gennem Polen, skal indberette oplysninger om hver enkelt transport til et elektroniske register og holde registreringerne opdateret. Formålet er at fjerne smuthuller i det polske skatteopkrævningssystem.

Der er tale om “sensitive” produkter bl.a. biodiesel, tobak, smøreolie etc.

Afsender, modtager, transportører og chauffører er pålagt visse forpligtelser. Ved eksport fra Polen skal den eksporterende virksomhed i Polen lave en indberetning. Ved import til Polen skal modtager i Polen lave en indberetning.

Derudover skal transportøren altid indberette alle transporter på polsk territorium, også transit, hvis de nævnte produkter transporteres. Dette skal ske inden transporten påbegyndes. Hvis transporten ikke gennemføres alligevel, skal dette indberettes. Hver transport tildeles et unikt referencenummer i e-Carriage. Transportøren skal videregive dette referencenummer til chaufføren. Transporten må ikke udføres, hvis referencenummer ikke modtages.

Fra og med 1. maj 2017 vil der blive udstedt bøder for overtrædelse af indberetningspligten. Det er derfor vigtigt, at afsender, transportør, chauffør og modtager af de pågældende produkter sætter sig ind i de nye regler. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078