23948sdkhjf

Sommerhusbesøg og kræmmere skaber travlhed

Tæt trafik på vejene i store bededagsferien.

For mange danskere er store bededagsferien lig med familiebesøg, en tur i sommerhus eller på et kræmmermarked. Det giver trængsel på vejene, når så mange kører på tværs af landet på samme tid.

Igen i år forventer Vejdirektoratet, at der især bliver travlhed på vejene torsdag før store bededag, i år den 11. maj.

Her vil størstedelen af trafikken bevæge sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn eller Sjællands Odde, og det vil resultere i et trafikpres fra øst mod vest. Derudover forventer Vejdirektoratet meget trafik på Sønderjyske Motorvej til og fra Tyskland samt omkring de store sommerhusområder på den jyske vestkyst, ved Skagen og i Nordsjælland.

Det betyder, at trafikanterne må regne med tæt trafik og forlænget rejsetid flere steder i landet.

Mod slutningen af miniferien skal danskerne hjem igen. Søndag den 14. maj vil der være ekstra meget trafik på vejene fra Jylland mod Sjælland via Fyn og Sjællands Odde. Erfaringsmæssigt fordeler hjemrejsetrafikken sig dog mere jævnt end trafikken på udrejsedagene. Så medmindre der opstår uheld, forventer Vejdirektoratet ikke store forsinkelser på dagen.

Men hvis vi bliver forkælet med solskin og høj blå himmel, vil de fleste vælge at køre senere hjem. I så fald vil der være ekstra meget trafik sidst på dagen med større pres på vejene.

Traditionelt afholdes der flere kræmmermarkeder, der som regel giver perioder med tæt trafik.

Når der er mange biler på vejene, er risikoen for uheld større, og konsekvenserne for den øvrige trafik er mere omfattende. Derfor opfordrer Vejdirektoratet trafikanterne til at køre med omtanke og holde afstand. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156