23948sdkhjf

Digital transportbranche

ITD: Turbo på digitaliseringen skal bringe en professionel transportbranche fremad.

Innovation, vækst og digitalisering af transportbranchen ligger højt på ITD’s dagsorden. Det stod klart, da Carina Christensen, administrerende direktør i ITD afgav sin beretning ved ITD’s generalforsamling. En vigtig opgave for ITD er at fortsætte med at rådgive og klæde medlemmerne godt på, så de kan favne digitaliseringen, og de nye teknologiske muligheder, lød det fra direktøren.

- I ITD har vi en klar ambition om, at Danmark skal være blandt Europas førende nationer inden for lastbiltransport. Vi ønsker, at ITDs medlemmer skal sætte kursen for den samlede europæiske vejtransport: Danske transportvirksomheder har nemlig både evnerne og erfaringerne til at gå helt i front, sagde Carina Christensen i sin beretning ved ITD’s generalforsamling lørdag den 29. april 2017, da hun åbnede op for de perspektiver og muligheder branchen kigger ind i.

Og evnen til at gå foran skal især ske på innovations og digitaliseringsområdet.

- Det glæder mig, at rigtig mange af jer arbejder med ny teknologi og IT. Hvis danske transportvirksomheder skal fastholde og vinde markedsandele, så er det helt afgørende, at I er ekstremt hurtige til at udnytte de muligheder, der opstår i kølvandet på den teknologiske udvikling, sagde Carina Christensen.

Derfor bliver der også sat turbo på ITD’s digitaliseringsindsats på flere fronter i løbet af 2017 og ifølge Carina Christensen er ITD allerede godt i gang. I 2016 stod ITD således bag udviklingen af tre nye apps: Trailermate, E-smiley og Datalysator. Det er tre digitale værktøjer, der skal gøre hverdagen nemmere for de danske transportvirksomheder, og dem vil der komme flere af.

Også på den politiske scene arbejder ITD for at skabe de bedste rammer for branchen og for at sikre at Danmark er helt med foran i digitaliseringen og automatiseringen af transport- og logistiksektoren.

- Politisk kæmper vi for, at digitale fragtbreve kan godkendes juridisk i hele Europa. Vi kæmper også for, at Danmark skal være testcenter for forbundne og selvkørende lastbiler. I vores nabolande gennemfører de netop nu test på offentlige veje med platooning. Vi ønsker, at danske og udenlandske aktører skal kunne teste ny selvkørende teknologi på dansk grund. Det vil give danske myndigheder værdifuld viden i forhold til at få reguleringer og infrastruktur på plads samt give virksomhederne optimal mulighed for tidligt at udnytte nye forretningsmæssige muligheder, meddelte Carina Christensen.

For at være bedst muligt rustet til den kommende digitalisering og automatisering i sektoren, så har man også valgt at lægge ITD’s innovationscenter direkte ind i ITD, så innovation fremover tænkes bredest muligt ind i alle ITDs afdelinger.

- Innovationsindsatsen i ITD fortsætter med uformindsket styrke. Vores ambitionsniveau på det digitale område er højt, og vi vil fortsat bruge mange kræfter på at formidle viden om nye teknologier og innovationsmuligheder til medlemmerne, sagde Carina Christensen.

I sin beretning kom ITD’s direktør også ind på, at den særlige ITD-ånd og de særlige værdier i foreningen, som går langt tilbage i tid og som bygger på medlemmernes ambitioner i lysten til konstant at vinde nye markeder. Carina Christensen roste også medlemmernes evne til at tænke i nye udviklingsmuligheder, at kunne finde nye løsninger i tæt samspil med kunderne, at have en professionel og seriøs tilgang til at drive virksomhed og ikke at være bange for nye teknologier og arbejdsmønstre.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078