23948sdkhjf

Offshoresikkerhed er en topprioritet

Plads til forbedringer.

Sikkerheden i den danske offshoreindustri er rigtig god, men der er områder, hvor der er plads til forbedringer. Det var temaet for årets sikkerhedskonference, som blev afholdt i Esbjerg i går.

Der sker ikke så mange alvorlige ulykker som tidligere, men der sker stadig mange små ulykker, og dem skal der sættes ind overfor, var budskabet.

Ifølge en ny rapport fra olie- og gasindustriens internationale brancheorganisation (IOGP), ligger Danmark rigtig fint i forhold til vores nabolande, når det gælder de alvorlige arbejdsulykker, der forvolder sygefravær på mere end 12 timer.

Kultur gør en forskel

Undersøgelsen viser dog samtidig, at der er plads til forbedring, når det gælder de mindre ulykker, som eksempelvis et fald på dækket eller en rift i fingeren. Disse tal er dog også faldende i Danmark, da branchen har fået nedbragt dette tal med 30 procent i 2015. Rapporten viser, at en professionel sikkerhedskultur gør en forskel, mener Rederiforeningen.

-Offshorebranchens lave ulykkestal på de alvorlige ulykker vidner om, at branchen tager lederskab for at forbedre sikkerheden, og det er samtidig et godt eksempel på, hvor langt man kan komme, når ledelsen sætter sig i spidsen for en professionel sikkerhedskultur, hvor man lærer af fejl og forebygger ulykker. Det er en topprioritet, siger Søren Enemark, chefkonsulent i Danmarks Rederiforening.

Konferencen var arrangeret af brancheorganisationen Olie Gas Danmark (OGD) og blev afholdt under temaet - Safety: A Personal and Collective Commitment. I alt deltog 420 repræsentanter fra offshorebranchen og brugte dagen på at drøfte sikkerheden inden for offshore. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078