23948sdkhjf

Risiko for tæt trafik i påsken

Forvent længere rejsetid.

Påsken er traditionelt en højtid, hvor mange danskere kører på familiebesøg eller benytter fridagene til at nyde årets første ophold i sommerhuset. Det giver trængsel på vejene, når mange drager gennem landet på samme tid.

I år forventer Vejdirektoratet, at der især bliver travlhed på vejene Skærtorsdag den 13. april, der ser ud til at blive påskens store udrejsedag.

Her vil størstedelen af trafikken bevæge sig fra Hovedstadsområdet mod Jylland via Fyn eller Sjællands Odde, hvilket vil resultere i et trafikpres fra øst og mod vest og syd.

Som konsekvens må trafikanterne regne med tæt trafik og forlænget rejsetid flere steder i landet, især i vestgående retning. Dette gælder særligt i dagtimerne mellem klokken 10 – 15.

Mod slutningen af påsken skal danskerne hjem igen, og derfor forventer Vejdirektoratet tæt trafik på vejene Påskedag og 2. Påskedag, der er de store hjemrejsedage. Erfaringsmæssigt fordeler hjemrejsetrafikken sig dog mere jævnt end trafikken på udrejsedagene, så medmindre der opstår uheld, forventer Vejdirektoratet ikke store forsinkelser i den anledning.

Dog skal trafikanterne være opmærksomme på, at der vil være vejarbejde i motorvejskryds Køge i nordgående retning. Hastigheden vil være nedsat til 50 km/t. og Vejdirektoratet forventer kø på 15-20 minutter.

Når der er mange biler på vejene, er risikoen for uheld større, og konsekvenserne for den øvrige trafik er mere omfattende, så trafikanterne opfordres til at køre med omtanke og holde afstand.

Generelt forventer Vejdirektoratet perioder med tæt trafik på følgende strækninger:

- Købe Bugt Motorvejen - hvor der som nævnt er vejarbejde

- Vestmotorvejen

- Rute 21 til og fra Sjællands Odde

- Fynske Motorvej

- Østjyske Motorvej, især ved Trekantområdet

- Sønderjyske Motorvej

- Sydmotorvejen /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11