23948sdkhjf

Ny kontrolpraksis i Frankrig

Lastbiler til Storbritannien tjekkes.

Storbritanniens immigrations- og toldmyndighed, Border Force, har den seneste tid indført et stempelsystem i forbindelse med køretøjskontrol, oplyser ITD.

Når vognmænd kontrolleres af myndighederne vil de modtage et stempel på deres fragtbrev (CMR) med oplysninger om dato for kontrol og hvorvidt blinde passagerer blev fundet i køretøjet og i givet fald, hvor mange der blev fundet.

- De britiske kontrolmyndigheders nye praksis er en måde at hjælpe transportvirksomhederne med at bevise, at de har taget de fornødne skridt for at sikre lastbilen mod blinde passagerer, siger Emma Hadrovic, politisk EU-konsulent i ITD.

Kontrolpraksissen blev indført i slut februar/start marts i den franske havneby Calais og skal skabe mere transparens i hele logistikkæden. Det skal samtidig være bevis for, at transportvirksomheder har udvist omhu og gjort brug af sikkerhedsforanstaltninger til at sikre, at blinde passagerer ikke kan komme om bord på lastbilsvogntoget. Stemplet skal dermed hjælpe virksomhederne med at undgå en bøde på 2.000 pund per blind passager.

Når køretøjet er blevet kontrolleret i Frankrig uden fund af blinde passagerer og fragtbrevet er blevet stemplet er bilen klar til at køre igennem tunnellen. Stemplet vil dog ikke automatisk medføre en fritagelse af bøden på 2.000 britiske pund, da myndighederne i tilfælde af fund af blinde passagerer på den engelske side af tunnelen, vil foretage en selvstændig vurdering af transportvirksomhedens sikring af lastbilen og sagens nærmere omstændigheder.

- Det er vigtigt, at de engelske myndigheder i forbindelse med ændringer af deres praksis ikke indfører yderligere administrative krav, da det vil skabe store byrder for transportvirksomhederne i forbindelse med kontrollen, siger Emma Hadrovic.

De britiske kontrolmyndigheder vil fortsætte med denne stempelpraksis i Calais og vil formentlig indføre den i byen Dunkerque i Frankrig. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063