23948sdkhjf

Ny motorvej nærmer sig

Forbindelse mellem Næstved og Rønnede.

Vejdirektoratet er nu færdig med at behandle høringssvarene i forlængelse af VVM-undersøgelsen af en eventuel ny motorvej mellem Næstved og Rønnede.

På baggrund af undersøgelserne og de indkomne høringssvar indstiller Vejdirektoratet, at det såkaldte forslag A bliver lagt til grund for en beslutning om at udbygge rute 54 til motorvej på strækningen. Dog med følgende forslag til ændringer i forlængelse af den offentlige høring:

-       Ved Holme-Olstrup flyttes motorvejen cirka 100 meter længere mod nord. Det vil gøre motorvejen en lille smule længere, men samtidig nedbringe støjgenerne i den nordlige del af byen

-       I Hesede Skov anlægges den eksisterende landevej Rute 54 som en 2 minus 1-vej i stedet for en cykelsti. Derved vil man opnå den fordel, at landbrugskøretøjer kan benytte vejen.

-       Slettehavevej ved krydsning af motorvejsramperne til Sydmotorvejen foreslås lukket.

Der vil køre mellem 17.000 og 20.000 biler i døgnet på en ny motorvej i forslag A, og den vil aflaste den eksisterende Rute 54 med mindst 10.000 biler dagligt, viser Vejdirektoratets trafikberegninger.

Prisen for motorvejen - med de ovenstående ændringer - vil ligge på 1.560 millioner kroner (i 2017-priser). Og den vil have en samfundsøkonomisk forretning på 3,9 procent.

Vejdirektoratet har gennem forløbet afholdt flere offentlige møder og høringsfaser, hvor lokale borgere og virksomheder er blevet informeret om undersøgelsens fremdrift og har kunnet stille deres egne ideer og forslag.

I forbindelse med disse høringer og offentlige møder har Vejdirektoratet været i mundtlig eller skriftlig dialog med hundredevis af lokale borgere og virksomheder.

-Dialogen med de lokale borgere og virksomheder har haft stor værdi for os, og den har været medvirkende til nogle af de konkrete ændringer, som vi har indarbejdet i det forslag, som vi nu indstiller, siger Ulrik Larsen. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062