23948sdkhjf

Kranfolk på skolebænken

Sikkerheden læres gennem praktisk undervisning.

Selv om sikkerheden skal være i top, så behøver det ikke at være kedeligt at blive klogere.

Den holdning har Dansk Kran Forening, og derfor har foreningen arrangeret en anderledes undervisningsdag lørdag den 6. maj på EUC Lillebælt i Fredericia. Arrangementet hedder “Sikkerhed i Praksis”, og de traditionelle foredrag er erstattet af events.

Sikkerhed i Praksis er det første arrangement af sin art i Danmark, hvor Dansk Kran Forening på en ny måde med en meget praktisk tilgang vil vise, hvordan man kan arbejde sikkert med løfteopgaver og reducere antallet af uheld.

- Vi har med denne nye praktiske tilgang til tingene haft en ide om at vise branchen som et sted, hvor det er spændende at arbejde, og hvor der er gode beskæftigelsesmuligheder - ikke mindst i fremtiden, siger formand Fin Vandborg, der er formand for Dansk Kran Forening.

Arrangementet er åbent for alle interesserede, og det er en prominent gæst, der åbner dagen. Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen har givet tilsagn om at åbne arrangementet klokken 9, som finder sted på EUC Lillebælt, Teknikervej 2, Fredericia, fra klokken 9 til 14.

Sikkerhed i Praksis bygges op i en ca. 900 m2 stor værkstedshal. Der laves en scene, hvorfra samtlige events afvikles, så undervisningen foregår i praksis. Der vil også blive opstillet kransimulatorer, så de besøgende kan afprøve deres færdigheder i betjening af kraner. Bagerst i hallen har alle løftegrejsvirksomhederne en lille stand, hvor de udstiller løftegrej, og hvor man kan henvende sig for at få supplerende ekspertviden om brugen af løftegrejet.

Sikkerhed i Praksis er lidt af en nytænkning i sin form, men det er vigtigt at få større fokus på brugen af løftegrej, mener Dansk Kran Forening.

- Vi skal gøre det helt klart for vores medlemmer og omgivelser, at Dansk Kran Forening har et ønske om at skabe større fokus på løftegrejets betydning, når vi taler sikkerhed ved løfteopgaver. Uanset hvad vi løfter, skal der bruges løftegrej, og derfor er den rigtige brug af løftegrejet af altafgørende betydning for, hvor sikkert en opgave udføres, siger Fin Vandborg. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079