23948sdkhjf

Ny rundkørsel ved i Sorø

Rundkørsel ved Kalundborgvej.

Nu går arbejdet i gang på den længe ventede rundkørsel ved det store erhvervsområde ved Kalundborgvej i Sorø.

Onsdag den 15. marts tages de første spadestik til rundkørslen, der skal erstatte det eksisterende T-kryds, som i dag er stærkt trafikeret især i myldretiderne.

Rundkørslen skal sikre en bedre vejadgang til erhvervsområdet Pedersborg øst for Elmebjergvej og forbedre udkørslen fra Kalundborgvej.

For Sorø Kommune er netop adgangen til Vestmotorvejen vigtig af hensyn til den fortsatte udvikling af erhvervsområdet, der i forvejen huser store virksomheder som Hørkram og MultiLine.

-Både kommunen og virksomhederne i området har igennem flere år arbejdet for, at der skulle komme en rundkørsel her, så vi undgår, at den tunge trafik fra erhvervsområdet skal krydse Elmebjergvej, og så der er bedre adgang til erhvervsområdet og motorvejen. Derfor er jeg naturligvis glad for, at vi sammen med Vejdirektoratet nu får sat gang i arbejdet, siger borgmester Gert Jørgensen, Sorø Kommune.

Sådan udføres arbejdet

Der bliver fire ben i rundkørslen til henholdsvis Elmebjergvej, Kalundborgvej samt et nyt ben direkte til erhvervsområdet på Kragelundsvej/Centervej.

Ifølge Vejdirektoratet vil man starte med at anlægge den nye sidevej fra Elmebjergvej til Centervej, samt nogle mindre arbejder på Kalundborgvej. Bilisterne vil kunne køre som hidtil på strækningen, men cyklister og gående vil skulle ud på en mindre omvej for at komme uden om arbejdsområdet. Omvejen vil være tydeligt skiltet.

Kort inden sommerferien går man derefter i gang med arbejdet på Elmebjergvej. Dette arbejde vil for det meste foregå om natten, for at genere trafikken mindst muligt.

Den nye rundkørsel skal efter planen åbne i efteråret 2017. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078