23948sdkhjf

Ny service til biogas-transportører

Ny hjemmeside giver hjælp.

Fødevarestyrelsen samler sine regler og information omkring indsamling og transport af køkken- og madaffald samt tidligere fødevarer til biogasanlæg.

Den nye service giver en god oversigt for de transportvirksomheder, der leverer til biogasanlæg. For klar og lettilgængelig information til transportører, lagre, håndteringsanlæg og biogasanlæg om de gældende regler hos Fødevarestyrelsen skal være med til at øge genanvendelse af affaldet. Samtidig skal det sikre, at der er styr på hygiejne og veterinær sikkerhed.

Det glæder brancheorganisationen ITD.

- Det er meget positivt, at Fødevarestyrelsen har fokus på at gøre det lettere for virksomheder at drive deres erhverv og samtidig overholde reglerne, siger Camilla Wiig, der er specialkonsulent hos ITD.

Køkken- og madaffald, som private husholdninger, restauranter, storkøkkener og kantiner smider ud, rummer et potentiale til produktion af grøn energi. Et potentiale, som flere og flere aktører på markedet ønsker at udnytte, for det organiske affald udnyttes til produktion af energi i biogasanlæg.

Fødevarestyrelsen har samlet sine regler og information omkring indsamling og transport af køkken- og madaffald samt tidligere fødevarer til biogasanlæg. /mb

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172