Ny bog om broen, der forandrede Danmark
I dag udkommer bogen ’Broen & Folket’ om den debat, der gik forud for bygningen af Storebæltsforbindelsen – og den betydning broen har fået for dansk kultur og økonomi.
Et vigtigt stykke Danmarkshistorie og en opbyggelig fortælling om visioner og forandringer.
Det er fortællingen om Storebæltsforbindelsen. Det største anlægsprojekt i Danmark til dato.
Bogen er en beretning om et land og et folk, der med skepsis, forargelse og frygt så til, at bropylonerne skød op i Storebælt. De politiske sværdslag, kampen for en stærk infrastruktur – et land og et folk, der vendte på en tallerken og i dag har svært ved at forestille sig en tid før Storebæltsforbindelsen forenede øst og vest.
ITD har støttet udgivelsen. Og ITD’s erhvervspolitiske chef Poul Bruun bidrager i selve bogen med betragtninger om broens betydning set fra transporterhvervets vinkel.
- Der var en kæmpe skepsis omkring bygningen af broen og en ophedet og følelsesladet debat. Men i dag er det vel nærmest umuligt at finde ægte skeptikere. Projektet har sejret enormt og givet et kæmpe løft til mobiliteten og samhandlen. Historien om broen er en vigtig og opbyggelig fortælling om visioner og om at have modet til forandring. Det er helt naturligt for ITD at bakke op om en bog som denne. ’Nej-hatten’ er stadig alt for udbredt i den danske transport-debat, siger Poul Bruun.