23948sdkhjf

Afgående havneformand savner politisk opbakning

Hanstholm Havns bestyrelsesformand Poul Arne Jensen har meddelt han ikke genopstiller til havnebestyrelsen.

Hanstholm Havns bestyrelsesformand Poul Arne Jensen har meddelt han ikke genopstiller til havnebestyrelsen.



Poul Arne Jensen har været bestyrelsesformand for den kommunalt ejede erhvervshavn i 12 år og han valgte søndag – to dage for kommunalvalget – at meddele, at kan ikke kandiderer til den nye havnebestyrelse, der skal konstitueres når det nye byråd tiltræder ved årsskiftet.

Poul Arne Jensen begrunder beslutningen med manglende lokalpolitisk opbakning til den store udvidelse af havnen.

- Nok er nok, siger Poul Arne Jensen.

Medvirkende til Poul Arne Jensens beslutning om at forlade havnens bestyrelse er, at han savner politisk opbakning fra Thisted Byråd til en fortsat udvikling af Hanstholm Havn, herunder den planlagte store udvidelse af havnen med blandt andet nye ydermoler. Licitationen over det store projekt viste til alles overraskelse, at de samlede tilbud på havneudvidelsen lå omkring 350 mio. kr. over det overslag, der var beregnet af det rådgivende ingeniørfirma Grontmij. Havnens bestyrelse har derfor valgt at lade licitationen gå om på nye udbudsbetingelser.

Mangel på tillid

- Det er i denne fase, jeg har savnet opbakning fra medlemmerne af Thisted Byråd. Ud fra den retorik, som er blevet anvendt under den igangværende kommunale valgkamp, må jeg konkludere, at politikerne åbenbart ikke har tillid til det arbejde, bestyrelsen har udført i forbindelse med havneudvidelsen. Ikke mindst har det irriteret mig voldsomt, at mange lokalpolitikere har benyttet valgkampen til at sætte spørgsmålstegn ved bestyrelsens professionalisme. På den baggrund har jeg fundet tiden inde til nu at forlade bestyrelsen, siger Poul Arne Jensen.

- I godt og konstruktivt samarbejde med den øvrige bestyrelse og ikke mindst havnens ledelse har jeg som formand stået i spidsen for en udviklingsplan, der kan give erhvervslivet i Nordvestjylland et stærkt løft med mange nye forretningsområder og arbejdspladser til følge. Alle mine bestyrelseskolleger og havnens ledelse står 100 procent bag planen. Udviklingsplanen er en stor økonomisk satsning, og med de udmeldinger, der under den kommunale valgkamp er kommet fra lokalpolitikerne, er det desværre min vurdering, at der lige nu ikke er tilstrækkelig grobund for at realisere planen, siger den afgående havnebestyrelsesformand.

Konstruktivt samarbejde

- Det vil i givet fald være til stor skade for det lokale erhvervsliv og den lokale beskæftigelse. Derfor er det mit håb, at en ny bestyrelse sammen med havnens ledelse og havnens ejer, Thisted Kommune, kan få udviklingsplanen på skinner igen. Men det forudsætter, at lokalpolitikerne vælger at indgå i et konstruktivt samarbejde til gavn for havnen i stedet for, som det er sket under valgkampen, at bruge havneprojektet til at fremme egne politiske ambitioner, slutter Poul Arne Jensen.

Færge og fragttrafik

Hanstholm Havn har inden for en kort årrække oplevet flere tilbageslag. Ikke mindst tabet af færgeruterne til Færøerne og Norge til i begge tilfælde Hirtshals Havn. Forsøg på at få en alternativ fragtfærgerute til Norge stablet på benene er kuldsejlet efter kort tids drift.

Derfor har havnens bestyrelse – med opbakning fra såvel kommunen og ikke mindst erhvervslivet i regionen – erkendt, at Hanstholm Havn må udbygges og moderniseres, hvis den skal kunne tiltrække nye martime aktiviteter. Havnen anses i området som en vigtig forudsætning for regionens erhvervsmæssige udvikling. Derfor iværksatte havnebestyrelsen det ambitiøse udvidelsesprojekt, der i første fase forventedes at koste op mod en halv milliard kroner. Det fejlslagne udbud viste, at prisen ville ende på op mod 900 mio. kroner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079