23948sdkhjf

Støttebuk til trailere

Bevola har, efter henvendelse fra Avidenz, udviklet en stabil støttebuk, som opfylder kravene i branchevejledningen nr. 4, 1987.

Bevola har, efter henvendelse fra Avidenz, udviklet en stabil støttebuk, som opfylder kravene i branchevejledningen nr. 4, 1987.



Vejledningen er lavet af Branchesikkerhedsrådet for Transport og Engroshandel og anvendes af Arbejdstilsynet.

På baggrund af en konkret rådgivningsopgave hos en kunde henvendte Avidenz sig for at høre, om Bevola havde en støttebuk på produktprogrammet.

Det var imidlertid ikke tilfældet, men Leonard Jensen Vejlsøe, Bevolas divisionschef og ingeniør, påtog sig opgaven med at udvikle en støttebuk, der opfylder kravene.

Resultatet tåler en belastning på 20 tons, kan justeres og låses med kraftige dorne. To støttebukke oven på bommen gør det muligt for én person at justere højden på egen hånd. Støttebukken er forsynet med tværgående truckgafler og forsynet med langsgående gaffelbøjler. Dermed kan støttebukken løftes i to retninger. Den er ligeledes forsynet med trækøje (ø 60 mm), så en almindelig jydekrog, der sidder på mange trucks tværbom på, kan anvendes.

Støttebukken har hjul, hvis den flyttes i trækøjet. Fodpladerne på de justerbare bukke har opbukkede kanter på 45 grader, en fordel da en hovedboltplade som regel er fedtet og glat.

Der er stor stabilitet i konstruktionen, da benene er vinklede med en indbyrdes afstand på to meter. Vinklingen gør den stabil ved opbremsning i kombination med fodpladen, der griber fast.

Sikkerhed har topprioritet

Sikkerhed er en af de bærende faktorer i Bevolas udvikling af produkter i produktions- og udviklingsafdelingen i Ringsted.

Divisionschef og ingeniør Leonard Jensen Vejlsøe:

- Alle steder hvor personer er involveret, er der desværre fare for ulykker. Derfor laver Bevolas udviklingsafdeling en risikovurdering af deres produkter, så der i så vid udstrækning som muligt er taget højde for at eliminere personfare. For eksempel er hele Bevolas rampeprogram udarbejdet i stærke aluminiumslegeringer, hvor der er indregnet en sikkerhedsfaktor.

Bespændingsanordninger, konsoller, sideværn og værktøjskasser, bagkofangere etc. er ligeledes beregnet og testet i henhold til diverse direktiver, inden frigivelse på markedet.

Bevola anvender avancerede CAD-beregningsprogrammer, og produkterne testes hos eksempelvis Dansk Teknologisk Institut eller TÜV.

Avidenz A/S er en landsdækkende rådgivningsvirksomhed, der leverer rådgivning og løsninger indenfor arbejdsmiljø og miljø.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094