BMS satser stort ud af krisen
I 2008, før finans- og byggekrisen, havde Danmarks største kranfirma ca. 400 ansatte. Siden har firmaet gradvist reducere styrken til 250 medarbejdere, da opgaverne var færrest.
I dag er kranfirmaet imidlertid større end nogensinde, efter at antallet af medarbejdere efter sommerferien passerede 450, heraf 330 i Danmark. Samtidigt tjenes der igen fornuftige penge.
Bundlinien har de seneste fem år udviklet sig positivt til et overskud på 82 mio. kr. i 2012. Direktionens mål er, at virksomheden over de næste fem år udvikler sig til Nordens førende kranvirksomhed på de største kraner.
Forretningen BMS er undervejs også gradvist ændret og omstruktureret mod, hvad ledelsen opfatter som fremtidens udfordringer, der naturligvis tager udgangspunkt i virksomhedens unikke ekspertise indenfor løft.
Kursen justeres også mod en mere international virksomhed samt større og mere komplicerede og mere projektorienterede opgaver. I første omgang i Norge, Sverige og Polen. Det er her BMS ser muligheder for ekspansion. Allerede nu arbejder mere end hver 4. medarbejder udenfor Danmark, hvor op mod en tredjedel af omsætningen også hentes. Virksomheden har i dag ni afdelinger rundt om i Danmark, hvoraf den største betjener hovedstaden fra Rødovre. Ligesom selskabet de seneste år har oprettet datterselskaber i Norge, Sverige, Polen og Tyskland.
Begrænset markedBMS’ administrerende direktør siden 2009, Jens Enggaard, siger fra virksomhedens hovedsæde i Nørresundby:
-Krisen har lært os, at vi ikke alene kan satse på at servicere dansk byggeri, der er meget konjunkturfølsomt. Selv om danske opgaver også i fremtiden forbliver kerneopgaver for os, forventer vi ikke at kunne tage yderligere markedsandele på dette begrænsede marked. Derimod fokuseres forretningen i disse år mod de meget store projektopgaver, hvor vi kan få maksimalt udbytte af vores unikke ingeniørafdelings kompetence, hvor bygherren foretrækker at lade kranvirksomheden stå for såvel logistik som planlægning.
700 mindre lifte solgtBMS råder over Danmarks største kranpark, der de seneste år er kraftigt moderniseret og forynget. Ud og solgt til Riwal er ca. 700 mindre lifte, altså relativt lette platforme, der løfter en håndværker op i højden.
Alene har BMS beholdt de store lastbillifte.
Ind er i stedet kommet bl.a. 10 såkaldte ”heavy cranes”, gittermastkraner med krog, der løser de tungeste løfteopgaver i op til 160 meters højde. F.eks. i forbindelse med opstilling af vindmøller eller montering af færdigstøbte brofag til motorvejsbroer m.m. Kraner i proportioner, der kræver op til 40 lastbiltransporter at samle. 20 andre nye kæmpestore lastbil- og hydrauliske kraner er desuden under indfasning i løbet af 2013 i firmaet – til en værdi af ca. 100 mio. kr.
-Vi har lært meget af årene sammen med Mammoet og er overbevist om, at vi i BMS Heavy Cranes-regi er godt i gang med at skabe grundlaget for en international virksomhed - med løste opgaver i bl.a. Skotland, Holland og Belgien udover på vore primære markeder, forklarer Jens Enggaard.