23948sdkhjf

Cimber-ledelse går fri

I de sidste måneder inden Cimber Sterlings konkurs den 3. maj 2012 blev der i stor stil byttet om på motorer og andre vitale komponenter på kryds og tværs af de 11 fly, som selskabet selv ejede, for at holde bare nogle af flyene i luften.

I de sidste måneder inden Cimber Sterlings konkurs den 3. maj 2012 blev der i stor stil byttet om på motorer og andre vitale komponenter på kryds og tværs af de 11 fly, som selskabet selv ejede, for at holde bare nogle af flyene i luften.



I stedet for at gennemføre omkostningstungt vedligeholdelsesarbejde af eksempelvis motorer og landingsstel blev komponenterne blot skiftet ud med komponenter fra andre fly, som ikke var i brug. Det skriver check-in.dk.

Flyene var dog pantsat helt op til toppen af haleroret, og derfor opstod der efter konkursen en strid mellem boets kuratorer og panthaverne om ejerskabet til flyene og komponenterne. Kuratorerne mener, at en motor er blevet ”grebet” af et fly, og derfor tilhører det fly, hvis den har været påmonteret i en vis periode - selvom den oprindeligt sad på et andet fly. Dermed risikerer panthaverne at stå med et fly uden motorer. Komponenter som døre og landingsstel har også været byttet rundt mellem Cimber Sterlings seks ATR-fly og mellem selskabets fem CRJ-fly.

Dette ombytnings-cirkus har betydet, at det har været særdeles svært at få solgt de 11 fly og realiseret de værdier, som flyene udgør. Værdier som skulle være brugt til at betale konkursboets kreditorer. Efter lang tids udredningsarbejde lykkedes det boet i efteråret sidste år at få solgt tre ATR42-fly og i foråret i år blev tre ATR72-fly solgt.

Tilbage er fem CRJ-fly, hvor to er på vej på tvangsauktion. De sidste tre har vist sig at være særdeles svære at sælge, da striden om ejerskabet til motorer og andre komponenter stadig pågår. I uge 46 skal sagerne behandles i Skifteretten i Sønderborg. En køber skal således tage højde for, at flyets motorer risikerer på et tidspunkt at skulle tilbageleveres til en panthaver. Og denne risiko har ingen potentielle købere indtil nu ville løbe.

Konkursboets kuratorer, advokaterne Lisa Bo Larsen fra Kromann Reumert og Henrik Sjørslev fra advokatfirmaet Lett, mener dog ikke på nuværende tidspunkt, at det er muligt at holde Cimber Sterlings daværende ledelse ansvarlige for motorombytningerne. Dertil er lovgrundlaget ganske enkelt for usikkert.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093