23948sdkhjf

Ringe tiltro til ny arbejdsskadeafgift

Ved årsskiftet blev der indført en ny afgift på arbejdsskader i danske virksomheder.

Ved årsskiftet blev der indført en ny afgift på arbejdsskader i danske virksomheder.



Men det er der ifølge en ny undersøgelse fra Codan Forsikring mange virksomheder, der ikke er bekendt med. Og 90 % af de adspurgte virksomheder tror ikke, den ny afgift vil bidrage til at reducere antallet af arbejdsskader i deres virksomhed.

I en ny undersøgelse foretaget blandt 200 virksomheder i henholdsvis transport-, hotel & restauration samt bygge- og anlægsbranchen har Codan Forsikring stillet skarpt på de danske virksomheders forhold til arbejdsskader og særligt på den nye afgift på arbejdsskader og erhvervssygdomme, der blev indført ved årsskiftet.

Undersøgelsen tegner et billede af, at afgiften – der officielt er tænkt som et incitament til at nedbringe antallet af arbejdsskader i Danmark – ikke tillægges den store effekt af virksomhederne. Således er det kun 3,5 % af virksomhederne, der svarer ’ja’ til, at de tror, at afgiften vil bidrage til at reducere antallet af arbejdsskader i deres virksomheder. 90 % svarer ’nej’, og 6,5 % svarer ’ved ikke’.

-Undersøgelsen bekræfter det, vi hører i dagligdagen, nemlig at mange virksomheder er frustrerede over at få pålagt en afgift, der i praksis bare vil fungere som endnu en skat. Der er brug for andet og mere end afgifter og sporadiske kampagner, hvis det samlede antal af arbejdsskader og erhvervssygdomme for alvor skal nedbringes, siger Anders Hestbech, erhvervsdirektør hos Codan.

I Danmark har antallet af anmeldte arbejdsskadesager (inklusive erhvervssygdomssager) over en 5-10-årig periode ligget nogenlunde stabilt på lidt under 40.000 sager om året.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.687