23948sdkhjf

Finansminister pressede ansatte

Den danske regeringstop lagde direkte pres på de kabineansattes fagforening CAU for at få dem til at sige ja til SAS-ledelsens spareplan, skriver politiken.dk.

Den danske regeringstop lagde direkte pres på de kabineansattes fagforening CAU for at få dem til at sige ja til SAS-ledelsens spareplan, skriver politiken.dk.



Mandag formiddag, mens CAU som den sidste faggruppe i SAS forhandler med SAS-ledelsen i Københavns Lufthavn, modtager tillidsfolkene en sms fra ingen ringere end regeringens nummer to, finansminister Bjarne Corydon (S).

I sms’en opfordrer finansministeren kabinepersonalet til at sige ja til en aftale, der indebærer, at de skal gå markant ned i løn og samtidig arbejde mere.

- Midt i det afgørende slutspil bliver vores formand (Helge Thuesen, red.) kontaktet af Bjarne Corydon, der siger, at nu gælder det Københavns Lufthavn og de arbejdspladser, der er i den, og SAS’ overlevelse, siger Jean Pierre Schomburg, næstformand i CAU, til politiken.dk.

Finansminister Bjarne Corydon bekræfter overfor politiken.dk, at han kontaktede CAU-forhandlerne midt i forløbet.

Ifølge finansministeren frygtede han, at kabinepersonalet ikke forstod situationens alvor. Derfor ville han give "en fuldstændig klar oplysning om de politiske realiteter" og slå fast, at truslen om konkurs var reel.

- Det er upassende og uhørt, at Bjarne Corydon med en sms-besked under de afsluttende forhandlinger mandag forsøgte at presse de kabineansattes fagforening CAU til at sige ja til SAS-ledelsens spareplan.

Det mener Bente Sorgenfrey, der er formand for hovedorganisationen FTF, som blandt andet omfatter kabinepersonalet.

- Det er helt uhørt. Jeg synes, man som finansminister skal holde sig for god til at blande sig i den danske aftalemodel. Det gavner ikke forhandlingsmiljøet, at man lægger sådan et pres ind via en sms, siger hun.

Sådan skrev finansminister Bjarne Corydon til formanden for de kabineansattes fagforening, Helge Thuesen:

- Kære Helge. Vil du ringe til mig hurtigst muligt. Det er helt afgørende for selskabets overlevelse, at det danske personale nu følger alle andre i SAS. Ellers er risikoen for et sammenbrud stadig helt overhængende. Det vil være tragisk - ikke mindst i lyset af hvad vi fra dansk side har gjort for overhovedet at skabe denne mulighed i samarbejde med de andre stater og meget skeptiske banker. MVH Bjarne Corydon.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078