Statsministeren bakker op om SAS-plan
Den danske regering har en tydelig interesse i at skabe ro omkring SAS efter at have været tvunget til at stille kreditfaciliteter på 435 mio. kroner til rådighed for det kriseramte luftfartsselskab.
Statsminister Helle Thorning-Schmidt bragte på det ugentlige pressemøde i Statsministeriet sagen på bane.
- Den danske stat er en af tre statslige aktionærer i SAS. Det er afgørende, at SAS får taget det næste skridt til at blive konkurrencedygtige. Jeg er helt klar over, at den plan som SAS har lagt frem stiller nogle store krav til alle, ikke mindste medarbejdere. SAS står i en alvorlig situation, og derfor er den plan som SAS har præsenteret den eneste mulighed for, at vi også fremover har et stærkt og solidt skandinavisk luftfartsselskab. Planen tager en række nødvendige skridt for at bringe SAS tilbage på sporet, og det har vi valgt som ansvarlig ejer at stå bag ved, sagde statsminister Helle Thorning-Schmidt (S).
At den danske stat deltager i kreditaftalen med 435 mio. kroner er udtryk for bankernes pres overfor hovedaktionærerne til også at bidrage til den risiko, som alle i fællesskab vil påtage sig for at sikre, at SAS kan flyve videre.
Hvis redningsplanen for SAS falder sammen, har den danske regering en plan klar til at håndtere et eventuel krak i det skandinaviske flyselskab.
Finansministeriet har ifølge Børsens oplysninger gjort sig de nødvendige forberedelser, hvis SAS-bestyrelsen søndag må erkende, at der er ikke er opbakning til den livsnødvendige spareplan.
- Det vil være uansvarligt, hvis vi som ejere ikke havde en alternativ plan klar, siger flere en anonym kilde til Børsen, og det bliver bekræftet af andre kilder.
Finansministeriet varetager de 14,3 procent af SAS, som den danske stat ejer.