23948sdkhjf

Havnekrig om vindmølle-opgave

Udsigten til op mod 70 faste jobs i forbindelse med driften af ny havvindmøllepark har fået flere sjællandske havne til at hvæsse sværdene.

Udsigten til op mod 70 faste jobs i forbindelse med driften af ny havvindmøllepark har fået flere sjællandske havne til at hvæsse sværdene.



Når den nye offshore vindmøllepark på Kriegers Flak i Østersøen står færdig i 2020, så vil én havn på Sjælland formentlig have sikret sig opgaven som permanent servicehavn for vindmølleparken.

Derfor er en række sjællandske havne allerede i gang med – eller tæt på – at markedsføre sig selv som servicehavn i forbindelse med projektet. Det skriver Dagbladet Køge

- Vi har ikke størrelsen til at blive havn under selve anlægsfasen, hvor møllerne skal samles og transporteres ud til parken. Men vi vil meget gerne være en af de havne, der kæmper om at blive hjemsted for de service-fartøjer, der skal vedligeholde parken de næste mange år, siger Thomas Kampmann, direktør i Køge Havn.

Køge Havn er ikke den eneste, der har kikkerten rettet mod Kriegers Flak. Vordingborg Kommune markedsfører Klintholm Havn som servicehavn: Her har man ud over møder med DONG, Siemens og Eon allerede afholdt kurser i offshore-servicering i samarbejde med Guldborgsund-kommune, der også har flere havne i spil til opgaven, til lokale firmaer.

Anlægsarbejderne m.m. ventes at beskæftige op til 8000 i anlægsfasen – opgaverne forventes her at ende i Jylland eller i udlandet.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094