23948sdkhjf

Skraldetragte på rastepladser er en succes

Skraldetragtene ved Ejer Bavnehøjs rastepladser er blevet en overvældende succes.

Skraldetragtene ved Ejer Bavnehøjs rastepladser er blevet en overvældende succes.



De har givet en reduktion i henkastet affald på tilkørselsramperne på hele 75 procent på få måneder. Tre ud af fire stykker affald, der før havnede i rabatten, lægges i dag i skraldetragtene.

- De fleste mennesker vil helst smide deres affald i skraldespanden, hvis der er mulighed for det. Og med skraldetragtene er det blevet så meget nemmere at holde Danmark rent, at tre ud af fire benytter sig af det. Rene rastepladser får os til at føle os trygge og bedre tilpas, siger direktør i Hold Danmark Rent, Anne Holm Hansen.

Projektleder Iben Højer Hansen fra Dansk Design Center er også begejstret for resultaterne: - Skraldetragtene er et godt eksempel på design, der fungerer, problemløser og gør hverdagen nemmere. Samarbejdet med de forskellige aktører har været eksemplarisk. Og vi fortsætter gerne det udviklende samarbejde.

Det er projektet Designpartnerskab 2, der har videreudviklet og testet prototyper af skraldetragtene. Virksomheden G9 har produceret selve prototyperne; og Vejdirektoratet har stået for tømningen samt lavet målinger før, under og efter etableringen af tragtene.

Skraldetragten er ikke kun en stor skraldespand. Hele konceptet er baseret på, at bilisterne skal ledes hen til den. I testperioden er det sket med skilte. Skraldetragten er også udstyret med en ring af LED-lys, så det er nemt at ramme tragtens hul, når det er mørkt.

Bliver skraldetragten sat i storproduktion, vil konceptet fremadrettet blive del af en innovativ totalløsning for rastepladser – blandt andet med en særlig ”skraldeudkørselsbane” på selve rastepladsen.

McDonald’s Danmark har netop besluttet at teste skraldetragten. Mindst 20 tilpassede skraldetragte skal i de kommende uger etableres ved udvalgte restauranter rundt omkring i landet, så McDonald’s kan afgøre, om løsningen vil være god for alle kædens restauranter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094