23948sdkhjf

Nyt samarbejde om transportuddannelser

Otte store transportskoler etablerer landsdækkende konsortium, der tilbyder transport- og logistikerhvervene et fælles, koordineret uddannelsestilbud.

Otte store transportskoler etablerer landsdækkende konsortium, der tilbyder transport- og logistikerhvervene et fælles, koordineret uddannelsestilbud.



AMU-transportdanmark er navnet på et nyt samarbejde og en ny hjemmeside, der skal gøre det enklere og mere overskueligt for landsdækkende virksomheder at orientere sig om udbuddet af AMU-uddannelser inden for transport og logistik.

Bag det nye initiativ står otte førende transportskoler, der har besluttet, at indbyrdes konkurrence ikke må stå i vejen for et overordnet formål om at sikre større virksomheder et koordineret uddannelsestilbud af høj kvalitet.

Med tilsammen ca. 80.000 gennemførte kursusuger om året er de otte skoler i det nyetablerede konsortium blandt de helt store spillere inden for transport- og logistikuddannelser. Et andet kendetegn for skolerne – AMU Nordjylland, Aalborg, Aarhus Tech, Uddannelsescenter Holstebro, AMU-Vest, Esbjerg, AMU Syd, Kolding, AMU-Fyn, Odense, Selandia CEU, Slagelse, og TEC Hvidovre - er, at de geografisk dækker hele landet, og at de har mange års erfaring med transportuddannelser, virksomhedsrådgivning og udvikling af tilbud til transportbranchen.

DI-ønske

Det nye samarbejde er bl.a. etableret på baggrund af drøftelser med DI, der har efterlyst et koordineret udbud af uddannelser af ensartet, høj kvalitet.

AMU-transportdanmarks hjemmeside letter overblikket for større virksomheder med afdelinger rundt i landet, fordi de nu kan finde en samlet oversigt over de cirka 1200 forskellige transportuddannelser, som skolerne udbyder. Samtidig kan virksomhederne finde kontaktoplysninger på lokale konsulenter, der er klar til at rådgive og bistå med uddannelsesplanlægningen.

En anden fordel ved det nye samarbejde er, at skolerne kan henvise til hinanden og flytte kursister imellem sig. Hvis en skole må aflyse et kursus eller ikke udbyder et kursus i den periode, en virksomhed efterspørger, kan konsulenterne sikre, at virksomheden tilbydes kurset på en anden skole.

Som et væsentligt element i samarbejdsaftalen har skolerne i AMU-transportdanmark aftalt, at deres konsulenter og faglærere jævnligt skal mødes for at optimere erfaringsudvekslingen og sparringen omkring behovet for udvikling af nye uddannelses- og servicetilbud.

I de kommende måneder vil konsulenterne besøge en lang række virksomheder for at informere om den nye fælles adgangsvej til transport- og logistikuddannelser i Danmark.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063