Tanken skal renses
Diesel og vand er aldrig en god cocktail - det gælder ikke mindst for diesel tilsat en bio-komponent.
I juni 2010 vedtog Folketinget en lov om bæredygtige biobrændstoffer. For at Danmark skal kunne opfylde sine forpligtelser til at reducere udslippet af drivhusgasser, er det vedtaget, at transportdiesel fra 2011 skal indeholde 7 procent biodiesel. Det gælder både transportdiesel fra tankstationer, Truck Diesel-stationer og hjemmetanke. Biodiesel bliver tilsat mellem den 1. maj og 1. juli 2011, hvor introduktionen er tilendebragt.
OK anbefaler derfor kunder med egne tanke, at tømme tanke og rense dem for evt. vand og slam, inden der efter lovkrav påfyldes biodiesel.
Hvis der er slam eller snavs i bunden af tanken, er der risiko for, at den kan blive opløst i bio-brændstoffet. Når du efterfølgende tanker, kan du risikere, at snavset kommer med op i tanken, så køretøjets filtre stopper til, oplyser OK.
Hvis der er vand i tanken, er der desuden risiko for, at der kan opstå dieselpest, som ligeledes vil tilstoppe køretøjets filtre. Desuden vil dieselpest ofte medføre, at tankens indhold skal kasseres, og at der skal gennemføres en virkelig grundig rensning af tanken.
- Har du en tank under 6000 liter, anbefaler vi, at du kontakter et lokalt slamsugningsfirma, som kan foretage bundsugning og skylning af tanken, fortæller Torben Hallstrup, chef for OK’s produktafdeling. Det er vigtigt, at der skylles med olie. Ikke med vand. Husk også, at slamsugerfirmaets biler skal være godkendt til transport af farligt affald.
Tanke over 6000 liter, anbefaler Torben Hallstrup inspiceres eller renses professionelt.