23948sdkhjf

Ved du hvad der foregår i din virksomhed?

ATL opfordrer vognmænd til at have styr på egne rækker.

ATL opfordrer vognmænd til at have styr på egne rækker.



Så kom transportbranchen/lastvognsbranchen igen i søgelyset på DR1, skriber ATLs branchedirektør Anne Windfeld Trolle i ATL-nyhedsbrevet. Denne gang i form af magneter, der kan sætte tachografen ud af funktion.

- ATL mener, at der skal slås hårdt ned på alle snydere i branchen. De kan ikke have lov til at være en del af det øvrige selskab, når de bevidst overtræder reglerne for at skaffe sig selv en konkurrencemæssig fordel. En af måderne at rydde op på er mere kontrol og hårde men også hurtige sanktioner i form af fratagelse af kørekort, godskørselstilladelser m.v., mener Trolle, der også stiller det lidt provokerende spørgsmål:

Ved du hvad der foregår i din virksomhed?

- Enhver arbejdsgiver har ansvar for at kontrollere, tilse og sanktionere, hvis noget ikke foregår efter bogen i virksomheden. En arbejdsgiver skal også have føling med, hvordan arbejdet udføres, og bør have et egenkontrolsystem, der er effektivt. Ligesom de skal gribe ind – og evt. bortvise chauffører – hvis der foregår ulovligheder, påpeger branchedirektøren.

ATL’s etiske normer

ATL har faktisk i sine etiske normer formuleret en række krav til vores medlemmers professionelle standard og etik under udøvelse af deres erhverv.

- Herunder et så banalt krav, at medlemmerne skal overholde lovgivningen og udføre deres transportarbejde på forsvarlig måde og i overensstemmelse med god forretningsskik, og ikke mindst gennem sikker adfærd i trafikken, siger Trolle. Gode fornuftige regler, hvis de ellers bliver fulgt.

Det vil ATL se nærmere på, når der i løbet af foråret foretages en undersøgelse, der kortlægger, hvordan det reelt forholder sig hos medlemmerne.

Hvornår bliver det jeres tur?

Transportbranchen er ofte i medierne og ikke nødvendigvis for det gode.

- Får du lyst til at tage bladet fra munden og give din version af hverdagen i branchen? Og er du klar til at stille op på tv, i radio eller aviser, spørger ATL, der gennemfører et mediekursus den 7. marts.

Gennem cases m.v. sættes der fokus på det, der ikke kan forsvares, og det der godt kan forklares, ligesom der bliver set nærmere på ATL’s etiske retningslinjer.

Journalist Lars Stærbo, som har en mangeårig baggrund som reporter, studievært og nyhedsredaktør, bl.a. på TV2 Nyhederne, og journalist Jakob Priess, som i en årrække arbejdet på dagbladet BT, hvor han bl.a. var med til at afdække Brixtofte-sagen, er undervisere.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063