23948sdkhjf

Maersk Line støtter nu bevæbnet piratværn

Danmarks største Rederikoncern opgiver den principielle modstand mod bevæbnede vagter som værn mod pirater.

Danmarks største Rederikoncern opgiver den principielle modstand mod bevæbnede vagter som værn mod pirater.



Da Danmarks Rederiforening tidligere på ugen – efter pres fra en række medlemsrederier – foretog en kovending og opgav modstanden mod bevæbnede vagter, så var holdningen stadigt afvisende hos A.P. Møller-Mærsk. Men nu har Maersk Line ændret mening.

- Vi bakker 100 procent op om, at bevæbnede vagter skal være en del af værktøjskassen. Det er en rigtig god beslutning, siger Erik Rabjerg Nielsen, der er afdelingschef i Mærsk Line.

Han understreger, at bevæbnede vagter kun skal anvendes under særlige omstændigheder og at der skal være tale om kompetent styring og kontrol af de bevæbnede vagter.

Maersk Line anser dog ikke bevæbnede vagter som en løsning på piratproblemet.

- Men når det så er sagt, så er det det rigtige, at der er den mulighed i værktøjskassen. Det har desværre vist sig at være nødvendigt, udtaler Erik Rabjerg Nielsen ifølge Ritzau.

Den ændrede holdning til bevæbnede vagter kommer efter en række kapringer og kapringsforsøg langt fra Somalias kyst, der viser at de somaliske pirater har tilpasset sig til den massive internationale flådetilstedeværelse i Adenbugten. Dermed står det også klar, at en rent militær løsning ikke kan inddæmme problemet alene.

Justitsministeriet har siden 2006 behandlet seks ansøgninger om tilladelse til anvendelse af bevæbnede vagter på danske handelsskibe. Der er kun givet tilladelse i tre tilfælde, hvor de to seneste er givet inden for det sidste halve år.

Regeringen og flere politikere i oppositionen har – efter kidnapningen af to danske søfolk fra handelsskibet Leopard – udtalt støtte til en øget anvendelse af bevæbnede vagter.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063