23948sdkhjf

Speditører satser på øget uddannelse

Danske Speditører har gjort uddannelse til et strategisk indsatsområde.

Danske Speditører har gjort uddannelse til et strategisk indsatsområde.



Af Gwyn Nissen

84 ud af 100 medarbejdere i speditørbranchen har en erhvervsfaglig uddannelse, men selv om det er en høj andel, er der for få speditører, der har en højere uddannelse.

Derfor har Danske Speditører gjort uddannelse til et strategisk indsatsområde, som blandt andet var sat på dagsorden, da organisationen torsdag holdt repræsentantskabsmøde syd for den danske-tyske landegrænse i Harreslev.

- Vores branche har en basisuddannelse, som på mange måder er udmærket. Men vi må erkende, at vi lever i en tid og verden, hvor vi må indse, at vi må være mere teoretisk uddannede, siger formand for Danske Speditører, direktør Niels Chr. Larsen, DHL Freight.

Det gælder ikke mindst, hvis speditørerne vil være et innovativt tænkende erhverv, som tænker på hele logistikkæden for kunderne.

Branchen halter bagefter

Mens der er en generel udvikling i samfundet der går i retning af, at flere får en videregående uddannelse, må Danske Speditører erkende, at der er lang vej igen: Kun 6,2 procent af speditions-virksomhedernes ansatte har en kort videregående uddannelse, mens fem procent har en lang eller mellemlang videregående uddannelse.

Sammenlignet med andre brancher halter speditørerne bagefter, og derfor tager Danske Speditører udfordringen op.

- Der bliver en kamp om de dygtige medarbejdere – både når det gælder om at tiltrække og fastholde medarbejderne, siger Niels Chr. Larsen.

Derudover peger han på vigtigheden af at ”matche kunderne”.

- Mange af vores kunder og deres medarbejdere har et højere uddannelsesniveau end vi har og det er en kæmpe udfordring, siger speditør-formanden, der også understreger, at uddannelse er vigtig, for at følge med tiden og de kundekrav, som branchen står overfor.

Færre elever

Danske Speditørers fagudvalgskoordinator Sven Buhrkall peger på, at branchens manglende indtag af elever under finanskrisen også kommer til at ramme Danske Speditørers medlemsvirksomheder i de kommende år.

- Dertil kommer, at mange speditører har forladt branchen under krisen. De har fået arbejde andre steder udenfor branchen, fordi de er dygtige medarbejdere – og de kommer ikke igen, frygter Sven Buhrkall.

Han peger på, at speditørernes erhvervsuddannelse anses blandt de bedste og vurderes meget højt af alle parter.

- Men vi må erkende, at kompetence er et centralt konkurrenceparameter. Der bliver markeder, som vi i fremtiden ikke får adgang til, hvis ikke vi har de efterspurgte kompetencer, siger Sven Buhrkall, der sluttede med denne opfordring:

- Viden lagrer sig på bundlinjen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094