23948sdkhjf

Rederier i indkøbssamarbejde

Nyt initiativ i Det Blå Danmark styrker det maritime cluster.

Nyt initiativ i Det Blå Danmark styrker det maritime cluster.



Et nyt pool-samarbejde, der skal styrke rederierne ved at samle indkøb af f.eks. maling, smøreolier, forsyninger og services – er under navnet SeaMall etableret i Svendborg. Fem store rederier deltager i projektet. Formålet er at nedbringe skibenes driftsudgifter og dermed forstærke rederiernes globale konkurrenceevne.

De fem rederier som er med i samarbejdet er danske Clipper, herning shipping, Nordic Tankers og DS Norden samt det Hong Kong-baserede Pacific Basin. Rederierne repræsenterer samlet en flåde på mere end 250 helejede skibe – og opererer i mange forskellige segmenter.

Bestyrelsesformand i det nye selskab er direktør Klaus Kjærulff – endvidere indtræder direktør Knud Pontoppidan i bestyrelsen. Administrerende direktør er Per Nykjaer Jensen, som blandt andet har en fortid som grundlægger og CEO i gazellevirksomheden T&C, der i 2003 blev solgt til Clipper Group.

Ved at samle rederiernes indkøb under større kontrakter forventer adm. direktør Per Nykjaer Jensen, at der kan opnås stordriftsfordele for både rederier og leverandører.

Flere rederier

- SeaMall vil snarest muligt blive udvidet med flere rederier, men først skal systemerne køres ind og finde deres endelige form. Med en sådan fortsat voksende indkøbsvolumen vil SeaMall være en meget interessant indkøbsplatform, siger bestyrelsesformand Klaus Kjærulff.

- Ved at Hong Kong baserede Pacific Basin – med 75 helejede skibe – også er med i partnerskabet, har SeaMall fået en vigtig asiatisk platform. Perspektiverne heri er derfor meget spændende. I Det Blå Danmark, hvor projektet støttes af Den Danske Maritime Fond, vil SeaMall være en vigtig spiller, som kan bidrage til at udvikle synergier og skabe nye muligheder og værdier, til fælles gavn for de deltagende rederier, vurderer bestyrelsesformanden.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067