23948sdkhjf

Sikker fødevaretransport

Ny branchevejledning for fødevaretransportører er klar.

Ny branchevejledning for fødevaretransportører er klar.



Den opdaterede branchevejledning for fødevaretransportører lanceres i dag og skal være med til at højne sikkerheden i hele transportkæden for fødevarer. Den er udarbejdet af ITD, DTL og Danske Speditører.

Den nye udgave af vejledningen er udvidet med flere eksempler på, hvornår temperaturen skal måles på produktet, og hvornår den skal måles i lastrummet. Afsnittet er udbygget efter ønske fra medlemmerne.

Der er også nye afsnit om f.eks. kravene til køretøjets temperaturmåler ved transport af dybfrosne fødevarer og om transport af fødevarer i skibscontainere.

Vejledningen indeholder også præciseringer af kravet til de såkaldte ”gode arbejdsgange”. Transportvirksomhederne skal nemlig etablere de såkaldte ”gode arbejdsgange” for at minimere fejl under transporterne.

Det er i øvrigt ikke nok, at lederen kender disse procedurer – også stedfortræderen skal være godt inde i baggrunden for procedurerne. Virksomheden skal i forbindelse med tilsyn bl.a. kunne redegøre for sine procedurer.

Hensigten med branchevejledningen er at skabe en fælles forståelse mellem branchens virksomheder og myndighederne for, hvordan reglerne efterleves. Derfor tager fødevareregionerne udgangspunkt i denne branchevejledning, når de kommer på tilsyn.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11