23948sdkhjf

Lys op på badeværelset med disse råd

Lys er en vigtig del af indretningen og har en betydning for den måde, som vi omgås de forskellige rum i vores hjem. Dette gælder selvfølgelig også badeværelset.

Lys er en vigtig del af indretningen og har en betydning for den måde, som vi omgås de forskellige rum i vores hjem. Dette gælder selvfølgelig også badeværelset.

Badeværelset har ofte været et nedprioriteret rum i forhold til lys, fordi vi ikke bruger lige så meget tid derinde, som vi måske ville gøre i en stue.

Men hvad nu, hvis du alligevel skal til at lede efter lys til netop dette rum? Hvad er det så, som du skal holde i mente, når du er ude at lede efter den rigtige lampe?

Husk at læse reglerne først!
Det er måske ikke noget, som du har mødt før, men kort sagt er der faktisk en del regler for, hvilke lamper må hænges op på et badeværelse. Det giver egentligt god mening, fordi der er chancen for vandpåvirkning, hvilket i værste tilfælde kan være farligt for dig.

Kort sagt, så må du montere rigtigt mange slags lamper, hvis der er mere end 2,25 meter til loftet. De skal bare være ”IP 20”, som er en klassifikation for kapslingsklasse, der beskriver, hvor tæt lampen er. Derudover skal de placeres mindst 120 centimeter fra brusehovedet og 60 centimeter fra et badekars kant.

Har du mindre til loftet, og det har flere danskere, så skal lamperne være ”vådrumssikrede”. Det betyder kort sagt bare, at de ikke bliver påvirket af vand, selv, når lampen er tæt på vandet. Kapslingsklassen skal også være bedre, dog afhænger dette af placeringen i rummet.

Tænk over lysstyrke og badeværelsets placering i hjemmet
Lysstyrke er noget, som vi måler med ”lumen” i dag. Du kan læse på pakken, hvor mange lumen, som er her, men kort sagt, så skal man op på cirka 300 lumen, før man begynder at lyse et helt rum op.

Det er her vigtigt at tænke over placeringen af badeværelset i forhold til andre rum. Hvis du går derud om morgenen, og det står overfor et børneværelse, så skal lyset heller ikke være så kraftigt, at det går ind i børneværelset. Eller hvad nu, hvis badeværelset er i en ende af hjemmet for sig selv? Så kan du ofte komme af sted med lidt mere.

Derudover skal du selvfølgelig heller ikke vælge lysstyrke for lysstyrkes skyld. Det kan blive hårdt for dine øjne i længden, og kræver også mere strøm.

Hvad så med pærens varme?
Det er også vigtigt at tænke over ”farvetemperatur”, som er hvor ”kold” og blålig eller ”varm” og rødlig, som en pære ser ud. En klassisk glødepære? Den er på omkring 2700 kelvin, som er enheden for farvetemperatur.

Når det kommer til badeværelset er det bare værd at tænke over, hvilken farvetemperatur er vigtig, og som går godt med eksempelvis klinker eller farve på væggen.

Der er mange ting, som man skal huske på, når det kommer til belysning ude på badeværelset. Hvis du gerne vil vide endnu mere så klik her og lær mere!

Send til en kollega

0.031