23948sdkhjf

Ny skur – Gode tips

Det er ingen hemmelighed, at sommervejret gør det mere bekvemt at være udenfor.

Netop derfor vælger mange også, af den årsag, at begynde diverse gør-det-selv projekter i denne periode. Der er i det hele taget meget mere gang i byggerierne over hele landet sommeren igennem. Det skyldes, at den mindre mængde nedbør ikke giver lige så mange uforudsete forhindringer. Et projekt, der er oplagt at lave om sommeren, er at bygge et nyt haveskur. Derfor er her en list over ting, der er gode at huske på, hvis du skal i gang med sådan et projekt.

Nedrivning af den gamle
I tilfælde af at haven allerede har et gammelt haveskur, så kan der være flere ting du skal huske på. Først og fremmest er det vigtigt at undersøge, hvorvidt der er brugt sundhedsskadelige materialer i det gamle skur. Hvis skuret er mange år gammel, så kan det være, at der er brugt asbestholdige materialer.

Asbest findes typisk i gamle facade- eller loftplader, og kræver særlig håndtering. Hvis du er den mindste smule i tvivl om asbestsanering, så kan det kun anbefales, at du kontakter en professionel og forhører dig om, hvordan du skal forholde dig til nedringvingen.

Efter du har revet det oprindelige byggeri ned, så skal materialerne gerne opdeles i forskellige kategorier alt efter størrelse og typer af materialer. Det gør det betydeligt nemmere, når man efterfølgende skal på genbrugspladsen med affaldet. Her vil de nemlig ikke godtage en stor bunke usorteret byggeaffald, så det kan lige så godt ordnes på forhånd.

Sådan gør du
Først og fremmest skal det gøres klart, hvor stort skuret skal være. Herefter kan du begynde at købe materialer. Der kan tages udgangspunkt i følgende trin, når du skal i gang med at bygge skuret.

  1. Placering af stolperne. Her er det vigtigt at stolperne står i lod, da det afgør hvorvidt resten af bygningen bliver lige.
  2. Opsætning af skelettet til facaden. Dette ”skelet” skal senere bruges til at montere facaden på.
  3. Tagkonstruktion / lægge taget. Dette step involverer både opsætningen af spærene, til at montere tagpladerne på, samt selve monteringen af disse. Her findes flere muligheder. Du kan passende spørge dit lokale byggemarked om rådgivning, til valg af tagmaterialer.
  4. Isolering og beklædning af facaden. For at gøre dit skur frostfrit, så kræver det, at skuret bliver isoleret. Det klares nemmest inden facadepladerne monteres.
  5. Døre og vinduer. Når alt andet er bygget, så er det tid til montering af døre og vinduer. Hvis du er i tvivl om de forskellige løsninger, så er det igen en god ide at forhøre sig hos en fagkyndig.

Afslutningsvist er det vigtigt at notere, at hvis der er tale om et større skur, så kan det være en god ide at få hjælp fra en professionel. Det er også muligt at købe skure som ”samlesæt”. Så slipper du for at skulle måle op og save materialerne til.

Værktøj
Eftersom de fleste skure hovedsageligt er bygget i træ, så betyder det, at man kommer langt, hvis blot man har en sav, skruemaskine, tommestok og et vaterpas. Der findes selvfølgeligt meget andet værktøj af mere specialiseret grad. Det kan typisk gøre projektet nemmere.

Det kan derfor være en god ide at undersøge præcist hvilke typer værktøj, der egner sig bedst til dit projekt. Heldigvis findes der hjemmesider hvor man kan få hjælp – Handytools guider dig omkring værktøj. Det er også muligt at leje det dyreste værktøj, hvilket kan nedbringe projektets omkostninger gevaldigt.

Send til en kollega

0.016