23948sdkhjf

Fredericia Skibsværft flytter til Lindø

Kommunal opsigelse af Fredericia Skibsværft får reparationsværftet til at flytte aktiviteterne til Fyn.

Kommunal opsigelse af Fredericia Skibsværft får reparationsværftet til at flytte aktiviteterne til Fyn.



De op mod 500 ansatte på Fredericia Skibsværft, får meget længere transport til og fra job i fremtiden. Det er blot en af konsekvenserne ved den aftale, som Fredericia Skibsværft i dag indgået med Odense Staalskibsværft om leje af Lindøs oprindelige dokfaciliteter og en række bygninger til administration, værksted og omklædningsrum m.v.

Fredericia Skibsværft kommer til at råde over et 100.000 kvm areal.

Flytningen af den store arbejdsplads er et resultat af Fredericia Kommunes ønsker om byudvikling på arealeren op til reparationsværtet. Derfor har det kommunalt ejede havneselskab ADP A/S opsagt Fredericia Skibsværfts lejekontrakt – en opsigelse, der betyder at Fredericia Skibsværft skal være ude i 2015.

Fredericia Kommune og ADP A/S har tilbudt værftet en anden lokation på Fredericia Havn, men det har skibsvæftets ejer, skibsbygger Thomas Andersen, afvist fordi arealet ikke er stort nok.

Flytningen til Lindø betyder formentlig også, at en lang række underleverandører i lokalområdet omkring Fredericia skal til at konkurrere med tilsvarende virksomheder i Odense-området.

25 år

Aftalen løber i minimum 25 år. Fredericia Skibsværft påbegynder allerede i år ombygninger for at være klar på Lindø 1. januar 2011 med 50% af sine reparationsaktiviteter, hvorefter resten flyttes til Lindø det følgende år.

- Vi har i mange år samarbejdet med Lindø om projekter og repareret skibe for A.P. Møller - Mærsk. På Lindø får vi attraktive plads- og produktionsforhold, så vi kan fortsætte udviklingen fra den position, vi har nået i Fredericia. Bag resultaterne i Fredericia står 450 medarbejdere. At få dem til at rykke med til Lindø er vigtigt, hvis transformationen skal lykkes fuldt ud. Derfor har Lindøs centrale placering i forhold til både medarbejdere og kunder spillet en rolle for beslutningen. Der planlægges ikke med produktionsstop under flytningen fra Fredericia til Lindø, udtaler skibsbygger Thomas Andersen, Fredericia Skibsværft i en pressemeddelelse fra A.P. Møller-Mærsk..

Fredericia Skibsværft investerer et trecifret millionbeløb i flytningen til Lindø og skifter i den forbindelse navn til FAYARD.

Der er kun et forbehold for endelig miljøgodkendelse i aftalen.

Redning

Det lukningstruede Odense Staalskibsværft har for nyligt iværksat en plan, der skal lokke nye virksomheder ind på værftsarealet, fordi man har erkendt, at der ikke er basis for fortsat nybygning af skibe på dansk grund.

Administrerende direktør Finn Buus Nielsen, Odense Staalskibsværft:

- Vi er glade for, at vi så hurtigt efter vedtagelsen af vores nye forretningsplan har fået en lejeaftale på plads med Fredericia Skibsværft, og vi er sikre på, at Fredericia Skibsværft vil passe godt ind på Lindø. Vi har fra første dag fået stor opmærksomhed fra mange forskellige virksomheder for vores planer om udlejning af arealer og faciliteter, og vi forhandler med en række interesserede parter.

Vi forventer, at aftalen med Fredericia Skibsværft er den første i en forhåbentlig lang række af aftaler, så vi kan få en god og alsidig udnyttelse af Lindø og den arbejdskraft, der er i området, slutter Finn Buus Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.058