Transport Akademiet på vej mod succes
De første kurser startede forrige sommer og i dag har omkring 300 kursister enten afsluttet kurser eller er i fuld gang med kortere eller længerevarende uddannelsesforløb.
En af Transport Akademiets første projekter var et skræddersyet uddannelsesforløb til små og mellemstore transportvirksomheder. Et kursusforløb, der typisk henvendte sig til ejere/ledere og kørselsledere.
- Kurset bestod af seks moduler og har taget et år. Der var 14 virksomheder, der deltog og de 12 har gennemført. Det syntes jeg er ret flot, siger direktør Kirsten Høg, formand for Danmarks Transport Akademi.
Akademiet står også bag en ny mellemlederuddannelse ved Købmandsskolen i Århus. 16 elever har netop været til eksamen og der starter et nyt kursus her i efteråret.
- Vi ligger stor vægt på evalueringen af vores projekter. Vi er stadig i startfasen og derfor er vi naturligvis meget lydhøre over for input fra vores brugere. Derfor har der også været behov for nogen justeringer, siger Kirsten Høg.
Skræddersyet opkvalificering
Transportakademiet har også skræddersyet kurser for to større danske transportvirksomheder, der ønskede at opkvalificere større dele af medarbejderstaben.
- Det drejede sig vel om godt 100 medarbejdere i alt, eksempelvis inden for lager. Virksomhederne havde en række helt konkrete ønsker og vi kunne løfte opgaven, fordi vi via vores partnere besidder et bredt spektrum af uddannelseskompetencer, siger Kirsten Høg.
Det mest ambitiøse projekt til dato er en højere videregående VVU-uddannelse i international Transport & Logistik, som ledes af Vejle Handelsskole.
- De første elever startede sidste efterår og der er i dag tilmeldt omkring 100 elever over hele landet til uddannelsen. Vores rolle her er først og fremmest koordinerende og evaluerende. Uddannelsen er udviklet af to af vores partnere og er godkendt af Uddannelsesministeriet, fortæller Kirsten Høg.
Ikke bredt
Danmarks Transport Akademi er ikke en uddannelsesinstitution i traditionel forstand, men men et netværk af aktører på uddannelsesmarkedet og organisationer. Herunder DTL, Transportbranchens Uddannelsescenter, Institut for Transportstudier, ITD, Danmarks Transport Center i Vejle, Teknologisk Institut, Århus Købmandsskole, Facit Erhvervsakademi og Force Technology.
Danmarks Transport Akademis opgave er at formidle eksisterende uddannelsestilbud og udvikle nye uddannelser og kurser til transportbranchen.
Århus Amt har sammen med Vejle og Sønderjyllands amter støttet oprettelsens af DTA økonomisk. Desuden bidrager Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling til de godt 14 mio. kroner, der er afsat til projektet over tre år.
- Vi er absolut ikke nået ud bredt i transportbranchen endnu. Men vi begynder at se konturerne af hvad det skal og kan udvikle sig til. Vi har i dag en god platform for at bidrage afgørende i den forbedring af vidensniveauet, som alle i branchen efterspørger. Støtten til projektet udløber næste sommer og derfor er vi naturligvis opsatte på at opnå en forlængelse. Vores mål er at blive et regionalt teknologicenter inden for transport og logistik, fortæller Kirsten Høg.
Hun er netop blevet valgt som medlem i det nyoprettede midlertidige regionale vækstforum i Region Midt.
- Jeg er udpeget som repræsentant for Transport Akademiet og det mener jeg bestemt må betragtes som en cadeau til det arbejde, som akademiet laver, siger Kirsten Høg.
-----