23948sdkhjf

Til kamp mod terror og vold på landevejen gennem supply chain se

Arbejdsgruppen blev nedsat af den internationale transportorganisations transportudvalg forud for åbningen af IRUs verdenskongres i Yokohama forleden

Baggrunden er IRU's vedtagelse af en holdning til EU-Kommissionens netop udsendte papir om sikkerhed i godstransporten ? et papir som DTL også har reageret på over for EU-Kommissionen i form af et høringssvar.

EU-Kommissionen vil have undersøgt sikkerhedssituationen på landevejene. Der er allerede initiativer om fly-, havne- og skibssikkerhed, så vej- og banetransporten har nærmest været glemt, fremhæver DTL, som frygter, at hvis de andre transportformer i højere grad sikrer sig, så vil terrorister og kriminelle vende sig mod landevejstransporten.

I alt ti europæiske lande er repræsenteret i den nye IRU-arbejdsgruppe.

- Det er vigtigt, at vi allerede nu bidrager med erfaringer ? og høster nye erfaringer, da sikkerhedsaspektet - i lyset af terror- og kriminalitetssituationen i verden - bliver stadig mere centralt og desværre uundgåeligt for de danske transportvirksomheder, siger DTL-vicedirektør Morten Lindbo, som deltager i en delegation fra DTL, ITD, HTS og Danske Busvognmænd i møderne i Japan.

Han tilføjer: - Allerede nu har vi fået kontakter fra virksomheder, som ønsker at øge deres viden om supply chain security efter krav fra transportkøberne.

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063