23948sdkhjf

Scania overtager endnu en forhandler

Den danske Scania-importør Scania Danmark A/S overtager pr. 1. marts 2004 den store sjællandske Scania-forhandler Scanva Diesel A/S. Det sker i bestræbelserne på at kunne yde Scania-kunder med landsdækkende aktiviteter en mere effektiv og sammenhængende betjening, idet vognmands- og transportvirksomhederne i de senere år er blevet færre men større, så efterspørgslen på landsdækkende serviceløsninger er steget, oplyser Scania Danmark

Scanva Diesel har lastbilanlæg i Valby og Ishøj ved København, Frederikssund, Sorø og Holbæk samt busanlæg i Karlslunde syd for København. Ved overtagelsen fusioneres Scanva Diesel med Scania Biler A/S (tidligere Diesel-Gården A/S og Topsted A/S), som i forvejen er Danmarks største aut. lastbilforhandler med 12 velplacerede lastbilanlæg i Midt-, Vest-, Syd- og Sønderjylland, i Nordtyskland samt på Fyn.

Efter fusionen råder Scania Biler dermed over Scania-anlæg fra København i øst til Esbjerg i vest og fra Hobro i nord til Padborg i syd samt et busanlæg i Hovedstadsområdet.

- Scanva Diesel er den største Scania-forhandler øst for Storebælt. Ved at fusionere virksomheden med Scania Biler forbedrer det Scanias muligheder for at tilbyde kunderne endnu mere effektive og alsidige transportløsninger, siger Scania Danmarks adm. direktør Jørgen Damkjær. Han understreger, at Scania Danmark ikke har planer om overtage hele det danske forhandlernet.

- De tre private Scania-forhandlere udgør en meget vigtig del af den danske Scania-organisation. Vi tror, at den nuværende sammensætning af privat- og importørejede forhandlere kan give et godt samspil i organisationen og dermed fastholde og styrke Scanias gode position, siger han.

Ud over Scania Biler vil det danske Scania-forhandlernet bestå af de autoriserede forhandlere Nyscan A/S på Sjælland og Lolland-Falster, Im. Stiholt A/S i Nordjylland og Dieselhuset A/S i Midtjylland samt kontraktværkstedet BHS Servicecenter A/S på Bornholm.

Også de hidtidige hovedaktionærer i Scanva Diesel, direktør Steffen Enemark og direktør Jens Vagn Simonsen, har store forventninger til fremtiden for den danske Scania-organisation.

- Vi lader Scanva Diesel fusionere med Scania Biler for at fremtidssikre virksomheden, idet Scanva Diesel derved får nye muligheder for at optimere drift og serviceudbud til gavn for både kunderne og ikke mindst medarbejderne, udtaler Steffen Enemark og Jens Vagn Simonsen i fællesskab. De to fortsætter i Scania Biler inden for deres nuværende arbejdsområder, hhv. salg og eftermarked.

For Scanva Diesels og Scania Bilers kunder bliver der ikke umiddelbart tale om større ændringer, oplyser Scania

-----

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062