23948sdkhjf

Iværksættere bag nyt logistikselskab: Vi vil gentage succesen bag NTG

Blue Logistics Group vil ligesom NTG samle branchens mindre aktører gennem partnerskabsaftale. Den første partner er allerede på plads, og der er flere på vej

Med det nyetablerede logistikselskab Blue Logistics Group vil de to iværksætter-brødre Karsten og Morten Mathiesen gentage den succesfulde rejse, som de var med til at tage med NTG.

Det fortæller brødrene i et interview med SCMNews.

- Det var både spændende og interessant at være med til at starte NTG, og der er kommet en god og sund forretning ud af det. Siden da er vi blevet kontaktet af mange mellemstore og små virksomheder, som gerne ville være med, hvis vi tog rejsen en gang til. Til sidst lod vi os overtale, siger Morten Mathiesen.

NTG blev stiftet i 2011. Her var de to brødre med og ejede dengang cirka 34 pct. af virksomheden. Siden da har virksomheden opereret efter en model, hvor man har samlet mindre virksomheder gennem partnerskabsaftaler. 

NTG stiller ressourcer og kompetencer til rådighed i form af blandt andet fælles administrative systemer. Tanken er, at et samarbejde giver bedst mulige forudsætninger for, at de enkelte virksomheder i gruppen kan drive og udvikle deres egen forretning.

Og det er netop den model, som de to brødre nu har tænkt sig at bruge for Blue Logistics Group.

- For en mindre virksomhed, der har en omsætning på omkring 100 mio. kroner og har ligget der i 10-15 år, kan det være svært at tage skridtet op på næste hylde. Ved at løfte sammen gennem vores model og netværk, så tror vi på, at det kan være nemmere at vækste, siger Karsten Mathiesen.

Flere partnere i pipelinen

Det første partnerskab for den nystartede gruppe er allerede på plads.

Det bliver Combino Spedition - en sønderjysk speditionsvirksomhed med en omsætning på lidt over 100 mio. kroner og og ca. 50 ansatte. Og ifølge Karsten Mathiesen er der allerede flere partnerskaber på vej.

- Vi kan desværre ikke løfte sløret for navnene på nuværende tidspunkt, men der er flere virksomheder på vej ind i Blue Logistics Group allerede. Vi er i fuld dialog med en pæn række af transportselskaber, siger han.

Forventningen er, at gruppen vil vokse relativt hurtigt, og inden for fem til syv år vil have en omsætning på 5 mia. kroner. Til den tid skal virksomheden børsnoteres.

Ingen bekymringer

Kritiske stemmer ville muligvis påpege, at Blue Logistics Group har valgt et dårligt tidspunkt at gå ind på markedet. Det seneste par år har selv de store og veletablerede spillere i branchen måtte kæmpe hårdt med faldende volumener og lav indtjening.

De to brødre kan da også godt genkende billede af en presset branche. Det får dem dog ikke til at tabe håbet for Blue Logistics Group.

- Vi er ikke så bekymrede, for vi går jo ind for at tage det lange seje træk. Samtidig kan de hårde tider måske også være det, der gør, at flere af de mindre virksomheder er åbne overfor at indgå i et partnerskab, siger Morten Mathiesen.

Han minder samtidig om, at NTG blev startet i 2011, kort efter finanskrisen. Dengang var der også skepsis, men projektet endte som bekendt med at blive en succes.

Til at lede den nye virksomhed har de to iværksættere hyret Nikolaj Meyland-Smith, som fra 1. april skal være administrerende direktør. Han har en fortid som blandt andet administrerende direktør for City Container og direktionsmedlem i DSV Solutions.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063