23948sdkhjf

Ny direktør i City Container: - Kagen skal skæres forfra

Den sjællandske logistik- og miljøvirksomhed City Container, der i dag er ejet af Reconor, har gennemgået et nyt skifte på direktørposten.

17. februar i år stillede Nikolaj Meyland-Smith sig i spidsen for den velkendte virksomhed med de blå lastbiler og røde containere. Firmaets nye mand har senest haft en direktørpost for DSV Solutions, hvor han har været ansvarlig for verdenskoncernens tredjepartslogistik i Danmark.

- Min kernekompetence er viden og erfaring indenfor ledelse og forretningsudvikling. Det er den korte version, siger Nikolaj Meyland-Smith til Transportmagasinet og fortsætter:

- Logistik er i virkeligheden en meget stor del af det, vi laver ved City Container. Dertil kommer affaldshåndtering og udvikling af de rigtige løsninger til kunderne.

Han har nu omkring et halvt års erfaring bag sig i firmaet – og det har været alt andet end kedeligt.

Vil skabe fælles fokus

Efter tiltrædelsen tog den nye direktør på en treugers turné rundt på virksomhedens kontorer for at lære medarbejdere og arbejdsgange at kende og på den måde lære den daglige gang at kende indefra. Og Nikolaj Meyland-Smith følte sig taget godt imod:

- Jeg har mødt en organisation, som er hamrende dygtig og fyldt med kompetente og dedikerede medarbejdere, og det er et fantastisk udgangspunkt at have som ny direktør, fortæller han.

Der gik ikke mange uger, fra direktørskiftet var trådt i kraft, til coronavirussen satte verden på den anden ende. Men når krisestyringen kommer lidt på afstand, glæder direktøren sig til at gå til stålet med alle de opgaver, han egentlig troede, han skulle have været i gang med for længst.

- Min første rigtige opgave har været at skabe struktur og overblik. City Container er en organisation med fire grundlæggende services, som afdelingsvist håndteres forskelligt. Vi er en virksomhed med kontorer i hele Danmark, og organisationen bærer præg af tidligere opkøb, hvor forretningsområder og lokationer er fulgt med. Derfor er der brug for en tydelig organisering af roller og ansvar, siger direktøren og fortsætter:

- Det skal stå helt klart, hvilke afdelinger der har hvilket ansvar. Helt konkret skal vi have skåret kagen op og anskueliggøre, hvordan hver og én bidrager til forretningen. Vi er mange mennesker i organisationen, og det er vigtigt for mig, at alle ved nøjagtigt, hvilken værdi de skaber, og hvor de skaber den bedst.

Hans ambition er at skabe et fælles fokus og forståelse for det marked, virksomheden bevæger sig i.

- Vi skal udvikle og modernisere den måde, vi arbejder på, blandt andet ved at udnytte stordriftsfordele, optimere vores processer og investere i digitalisering. Vi skal blive bedre, både i vores daglige rutiner, men også i måden, vi kommunikerer med vores kunder, og dokumenterer og håndterer vores forretning, siger Nikolaj Meyland-Smith.

Kommenter artiklen
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109