Beskæftigelsen i Det Blå Danmark runder 100.000
64.413. Det er ifølge Søfartsstyrelsen det præcise antal ansatte i Det Blå Danmark i 2020, skriver Danske Rederier på sit nyhedssite.
Tallet fremgår af Søfartsstyrelsens årlige rapport ’Beskæftigelse og produktion i Det Blå Danmark’, som netop er udkommet. Medregnes følgeerhvervene og de indirekte stillinger, som kan knyttes til Det Blå Danmark, vokser tallet til 102.521. Det er en stigning på godt 5.000 personer ift. 2019.
- Skibsfarten er Danmarks største eksporterhverv, og de ansatte i Det Blå Danmark har længe været en af de grupper, som skaber stor værdi for Danmark. Med over 100.000 ansatte, når man tæller følgeerhverv med, er de maritime erhverv en stor og vigtig branche herhjemme, hvis omdømme og kvalifikationer er verdenskendte, siger Jacob K. Clasen, viceadm. direktør i Danske Rederier.
Ser man på, hvor meget de ansatte i Det Blå Danmark og følgeerhvervene skaber i værdi for Danmark, ligger de højt på listen.
Produktionen i Det Blå Danmark svarer til 8,7 pct. af den samlede danske produktion og 4,3 pct. af bruttoværditilvæksten (BVT) i den samlede økonomi. Inklusiv det indirekte bidrag gennem efterspørgsel efter varer og tjenester i andre danske brancher er det samlede bidrag på hhv. 10,1 og 5,6 pct.
For hver beskæftiget skaber Det Blå Danmark ca. dobbelt så stor bruttoværditilvækst som en gennemsnitlige branche i dansk økonomi.
- Vi har gennem mange år skabt en branche med høj produktivitet, som er gavnlig for samfundet. Vi er en international branche, som opererer over hele verden, men vi har konkurrencedygtige forhold herhjemme, og det betyder, at vi kan opretholde en stærk maritim sektor, som nu beskæftiger over 100.000, siger Jacob K. Clasen.